Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

" ΛΑΓΟΣ " ΒΟΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΠΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΕΝΩ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΜΕΤΡΟ... ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ

Σε μια κανονική κυβέρνηση, η δημόσια διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι ένα μέτρο θα ληφθεί (ή δεν θα ληφθεί!) ολοκληρώνει τη σχετική συζήτηση.
Στην Ελλάδα της συγκυβέρνησης του... «ναι σε όλα» προς τη Μέρκελ και το ΔΝΤ, η απόρριψη ενός μέτρου από τον πρωθυπουργό, κάνει τους πολίτες να φοβούνται, ή και να περιμένουν να ισχύσει το αντίθετο. Άλλωστε, μετά από τόσα χρόνια γεμάτα ψεύδη, δεν τους πιστεύει πια κανείς!
Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Προ ημερών στην ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο πρωθυπουργός, θέλοντας να πείσει όποιον μπορεί να πειστεί σε αυτή τη χώρα, είπε μεταξύ άλλων: «...το να αυξήσουμε τον ΦΠΑ στα φάρμακα και να κόψουμε συντάξεις θα ήταν καταστροφή για την ελληνική κοινωνία και οικονομία…». Εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας, που λαμβάνουν φάρμακα για να έχουν την υγεία τους, ησύχασαν. Μέχρι που άκουσαν το μεσημέρι της Κυριακής (07/12/2014) τον αρμόδιο υπουργό Μ. Βορίδη, να μιλάει σε Μέσο Ενημέρωσης και να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στα φάρμακα!
«Δεν δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στον ΦΠΑ στα φάρμακα, δεν μετέχω στις διαπραγματεύσεις, δεν είμαι εκείνος που διεξάγει τη διαπραγμάτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. «Ζητήματα που άπτονται της φορολογικής πολιτικής είναι ζητήματα του ΥΠΟΙΚ. Είναι ανοιχτή η συζήτηση», είπε ο κ. Βορίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και προκάλεσε για μια ακόμη φορά την οργή των πολιτών που θα κληθούν να πληρώσουν τα... σπασμένα, μιας ακόμη αποτυχημένης «διαπραγμάτευσης».

Δεν εξήγησε όμως, αφού «δεν μετέχει στις διαπραγματεύσεις», πώς γνωρίζει ότι «είναι ανοικτή η συζήτηση» για ένα κεφάλαιο (αύξηση στον ΦΠΑ των φαρμάκων) που ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς το έκλεισε πριν λίγα 24ωρα με τρόπο κατηγορηματικό και ομολογουμένως πειστικό.
Ασυνεννοησία; Μοίρασμα ρόλων του καλού (Σαμαράς) και του κακού (Βορίδης) για να ανιχνεύσουν τις αντιδράσεις; Αλλαγή πλεύσης και υποχρέωση της κυβέρνησης σε αναδίπλωση (μια ακόμα) μετά τα συνεχόμενα «χαστούκια» από τους τροϊκανούς;
Ό,τι και να συμβαίνει, το βέβαιο είναι ότι οι πολίτες αδυνατούν να υποστούν τις συνέπειες μιας τέτοιας σκέψης, όσο δεν υπάρχει απόφαση και να βιώσουν ένα ακόμη τραγικό «χτύπημα» της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα της υγείας, αφού για ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού πληρώνει ακόμα ακριβότερα το φάρμακο του, δηλαδή κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο. Άλλωστε, οι συνέπειες από τη μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτική είναι εξοντωτικές.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ygeia/farmako/story/530108/lagos-voridis-gia-ayxisi-ston-fpa-ton-farmakon#ixzz3LDtsX5oD