Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Υποστηρίζει η κυβέρνηση τις παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός; Ωμή παραβίαση του συνόλου των πολεοδομικών διατάξεων από την εταιρία



Σύμφωνα με Αίτηση - Αναφορά - Καταγγελία του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, από τις 8-12-2014, σημαντικές προϋποθέσεις όσον αφορά την έγκριση δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές δεν ικανοποιούνται, με αποτέλεσμα πολλές κατασκευές και εργασίες που διεξάγονται στην περιοχή να θεωρούνται παράνομες και αυθαίρετες.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τη Διεύθυνση Μεταλλευτικών, Ενεργειακών και Βιομηχανικών Ορυκτών του ΥΠΕΚΑ να τοποθετηθεί δημόσια στη συγκεκριμένη καταγγελία και να αποδείξει τεκμηριωμένα ότι δεν ενθαρρύνει παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές και εργασίες που έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του όρους Κάκαβος και συνεπακόλουθα μια τεράστια περιοχή στη Β.Α. Χαλκιδική. 
Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φ. Γκανούλης δήλωσε σχετικά: "Οι κατασκευές και οι εργασίες που συνεχίζονται στις Σκουριές έχουν καταγγελθεί ως παράνομες και αυθαίρετες. Το ΥΠΕΚΑ οφείλει να εξετάσει διεξοδικά τις συγκεκριμένες καταγγελίες και να απαντήσει δημόσια, καθώς διαφορετικά θα χαρακτηριστεί ως συνεργός στην παρανομία".