Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ρε παιδιά θα δώσετε και λίγο σημασία στους ναυτικούς;


nautilia

Για όλους έχουμε ακούσει για μειώσεις στους φόρους εκτός τους ναυτικούς!
Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δεκάδες (για να μην πω εκατοντάδες…) βουλευτές στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο. Η προεκλογική περίοδο τα έχει αυτά. Πάγια πολιτική μας εδώ στο e-Nautilia είναι να μην υποστηρίζουμε ή να προμοτάρουμε κανένα κόμμα, κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Εμείς αυτούς που υποστηρίζουμε είναι τους ναυτικούς.
Παρακολουθώντας λοιπόν τους βουλευτές, ακούω ότι θα μειώσουν την φορολογία (και καλά θα κάνουν) στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, στους δημόσιους, στις επιχειρήσεις, στους χαμηλοσυνταξιούχους κ.τ.λ. Ο ναυτικός μπορεί να είναι ιδιωτικός υπάλληλος αλλά στην ουσία πρόκειται για μία κατηγορία διαφορετική, μοναδική.
Δεν έχω ακούσει λοιπόν ΕΝΑΝ να μιλάει για φοροελαφρύνσεις στους ναυτικούς. Δεν έχω ακούσει κάποιον να έχει κάποιο σχέδιο για τη ναυτιλία, την ναυτική εκπαίδευση και το ΝΑΤ την επόμενη ημέρα. Κοινώς μας έχουν σε δεύτερη μοίρα, για να μην πω γραμμένους…. Και μιλάμε για μία βιομηχανία στην οποία θα έπρεπε –μαζί με τον τουρισμό- να στηρίζει πολλά η Ελλάδα.
Δεν τους ενδιαφέρει ότι ο ναυτικός κάνει μία ιδιαίτερη δουλειά, ότι φεύγει από το σπίτι του τόσο που το ξέχνα πως είναι, δεν τους ενδιαφέρει η επικινδυνότητα, δεν τους ενδιαφέρει το συνάλλαγμα που φέρνουν στην χώρα, δεν τους ενδιαφέρει τίποτα.
Οι σχολές καταρρέουν, η ναυτική εκπαίδευση πεθαίνει, οι μισθοί μειώνονται, η φορολογία αυξάνεται, η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη και τα κίνητρα πλέον δεν υπάρχουν για νέους αλλά… και παλιούς.
Άκουσα προχθές τον υπουργό ναυτιλίας να μιλάει σε μεγάλο ιδιωτικό κανάλι. Λέω κάτι θα πει και για τους ναυτικούς, τη ναυτιλία και την εκπαίδευση της. Αμ δε… Θα μου πείτε σε 5-10 λεπτά πόσα μπορεί να πει; Λίγα μπορεί να πει, αλλά θα μπορούσε να δώσει και λίγο σημασία στους ναυτικούς. Ναυτιλία δεν είναι μόνο τα λιμάνια και οι ιδιωτικοποιήσεις τους, ούτε το λιμενικό σώμα. Ναυτιλία είναι κατά κύριο λόγο οι ναυτικοί.
Ας ελπίσουμε η νέα κυβέρνηση (όποια και αν είναι αυτή) να δώσει μία ελπίδα και στο ναυτικό κόσμο της χώρας. Ας προσπαθήσουν να καταλάβουν όλοι αυτοί ότι η δουλειά του ναυτικού ήταν, είναι και θα είναι ιδιαίτερη και έτσι αντιμετωπιζόταν πριν μερικές δεκαετίες.
c.o.

e-nautilia.gr