Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ : "Η αξιοπιστία της χώρας θα ήταν μεγαλύτερη αν τώρα δε ζητούσαμε μια συμφωνία - γέφυρα, αλλά μια τελική νέα συμφωνία."


Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης  Μηταράκης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 και την εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη.
Μεταξύ άλλων είπε:
"Εύχομαι να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup. Υπάρχουν κάποιες συνθήκες που θα πρέπει να σεβαστούμε. Για να μπορέσει η Ελλάδα να ελαφρύνει τη θέση της, κάποια άλλη χώρα θα πρέπει να δώσει χρήματα. Άρα θα πρέπει να πείσουμε τους άλλους λαούς ότι η συμφωνία που θα γίνει θα είναι για το συμφέρον όλων. Όμως, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε συνθήκες απομόνωσης, μη έχοντας συμμάχους σε αυτή της την προσπάθεια."
Παράλληλα, κάνει σαφές ότι "η αξιοπιστία της χώρας θα ήταν μεγαλύτερη αν τώρα δε ζητούσαμε μια συμφωνία - γέφυρα, αλλά μια τελική νέα συμφωνία. Η χώρα μας χρειάζεται επενδύσεις για να μειωθεί η ανεργία. Παρόλα αυτά, τη βάζουμε σε ένα 6μηνο διάστημα αβεβαιότητας."
Επιπλέον, δηλώνει ότι "το 2009 η Ελλάδα έπρεπε προληπτικά να προλάβει αύξηση των δημοσίων δαπανών. Η κυβέρνηση όμως του ΠΑΣΟΚ, έκανε εκείνη την περίοδο ότι κάνει τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: δεν αντιλαμβάνεται τους αριθμούς, δεν αντιλαμβάνεται τις αγορές και δεν έχει πρόγραμμα."
Τέλος, τονίζει ότι "δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία. Οι εκλογές του 2015 δεν κρίθηκαν από την ιδεολογική αντίληψη, αλλά γύρω από το ερώτημα μνημονίου - αντιμνημονίου, μία γραμμή ενθουσιασμού η οποία, ως Έλληνας, εύχομαι να βγει σε καλό."