Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ : "Μέχρι στιγμής αυτό που έχει παρουσιαστεί από την κυβέρνηση είναι παράταση του παρόντος δανειακού προγράμματος και μη μείωση της λιτότητας."


Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο.
Στη συνέντευξη του είπε: "Η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει εναλλακτικό σχέδιο στην Ευρώπη και περιορίζεται σε επικοινωνιακού τύπου απαιτήσεις. Κινδυνεύουμε δηλαδή να συγκρουστούμε χωρίς να έχουμε εναλλακτική οικονομική πρόταση. Το θέμα είναι τι είναι πιο αποτελεσματικό για τη χώρα. Η Ευρώπη θέλει να δώσει €1,3 τρισ.. Η Ελλάδα θα είναι μέσα ή έξω;"
Επιπλέον, δήλωσε ότι "αυτή η κυβέρνηση δεν έχει προτείνει κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης της οικονομίας, κανένα πρόγραμμα προσέλκυσης νέων επενδύσεων και κανένα πρόγραμμα στήριξης των εξαγωγών και του τουρισμού. Η έντονη ρήξη με την Ευρώπη δε βοηθάει την ελληνική οικονομία. Μέχρι στιγμής αυτό που έχει παρουσιαστεί από την κυβέρνηση είναι παράταση του παρόντος δανειακού προγράμματος και μη μείωση της λιτότητας. Όταν ήρθα στην Ελλάδα, το μόνιμο παράπονο που άκουγα από τους πολίτες είναι ότι οι πολιτικοί δεν λένε την αλήθεια. Εγω αποφάσισα να λέω τα πράγματα με το όνομα τους, ακόμα και αν δεν μας αρέσει και αυτή τη στιγμή βλέπω την Ελλάδα να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο."
Τέλος, όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία, τονίζει ότι "στην παρούσα φάση προτεραιότητα έχει η χώρα, τα εσωκομματικά είναι δευτερευούσης σημασίας. Την κατάλληλη στιγμή, θα συζητήσουμε την στρατηγική, την ιδεολογική ταυτότητα, τις δράσεις και την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η ΝΔ. Αυτή τη στιγμή, η αγωνία μας είναι με την κυβέρνηση, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια της να διατηρήσει τη χώρα ισότιμη στην Ευρωζώνη και θα ψηφίσουμε ότι χρειαστεί προς αυτή την κατεύθυνση."