Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει συμφωνία εάν δεν επαναπροσλάβουμε τους απολυμένους – «Το μνημόνιο είναι νεκρό»


«Αν οι Ευρωπαίοι μάς πουν να μην προχωρήσουμε στις επαναπροσλήψεις, δεν υπάρχει συμφωνία», δήλωσε το πρωί της Κυριακής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Όπως έχει τονίσει ο ίδιος επανειλημμένως όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν άδικα και αντισυνταγματικά, στο πλαίσιο των μνημονιακών μέτρων στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης, που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση, θα επιστρέψουν στο δημόσιο τομέα. Η κυβέρνηση επιμένει ότι η εν λόγω επιλογή δεν επηρεάζεται από τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.
«Δεν τέλειωσαν οι κόκκινες γραμμές μας επειδή υπεγράφη η συμφωνία – εκεχειρία. Η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις κόκκινες γραμμές της. Όπου έχουμε κόκκινες γραμμές θα επιμείνουμε. Περί εκεχειρίας πρόκειται, όχι περί συμφωνίας. Θέλουμε αέρα και χώρο για να εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.
Λέγοντας ότι «το μνημόνιο πλέον είναι νεκρό», χρησιμοποίησε το επιχείρημα ότι «εάν το μνημόνιο συνεχιζόταν θα έπρεπε να απολύσουμε και άλλους υπαλλήλους, όχι να τους επαναπροσλάβουμε».
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, μιλώντας στον RealFM97,8, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε: «Εγώ δεν πρόκειται να μείνω στο υπουργείο, αν δεν γυρίσουν οι καθαρίστριες».

aftodioikisi.gr