Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ;




Ένας αχταρμάς θεωρημάτων και ερμηνειών αλλά με υπόσταση, ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες την αναλογικότητα υπαγωγής και αρμοδιότητας ανά ... παραπληρωματικό υπουργείο όπως καθορίζεται από το νέο κυβερνητικό σχήμα επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ.


Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, δεν αποκλείεται μετά τη σύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής μέσα στο υπερυπουργείο Εσωτερικών, να ενεργοποιηθεί τμήμα του σχεδιασμού αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας επί εποχής Δένδια, το οποίο θυμίζουμε είχε υπερψηφίσει και υποστηρίξει ο κ. Πανούσης ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, αναφορικά με τη δημιουργία αυτόνομου Κλάδου Αλλοδαπών. Τώρα, εξετάζεται όλες οι υπηρεσίες υποδοχής και δίωξης της παράνομης μετανάστευσης στις οποίες υπηρεστούν συνοριακοί, καθώς και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης να περάσουν στη δικαιοδοσία της αναπληρώτριας υπουργού Μετανάστευσης, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Επίσης, υπό σκέψη είναι να υπαχθούν στη συγκεκριμένη δομή και οι υπηρεσίες του Λιμενικού και οι ειδικά αυτές που έχουν ρόλο ακτοφυλακής, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο και συνεπώς πιο δύσκολο στη διαχείριση του σε ότι αφορά στη νομή και στην αρμοδιότητα.
bloko.gr