Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τα περί απόφασης για χρήση των αποθεματικών 40 δήμων


Αναβρασμός από το πρωί στους Δήμους μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απόφαση της κυβέρνησης «να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά 40 Δήμων», προκειμένου να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις.
Τα δημοσιεύματα ήρθαν στον απόηχο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του δημοσίου.
Οι πληροφορίες , όπως ήταν αναμενόμενο, έθεσαν σε κατάσταση συναγερμού τους δημάρχους, οι όποιοι απευθύνθηκαν στον υπουργείο Εσωτερικών. Τελικά έπειτα από ώρες ήρθε διάψευση από το υπουργείο Οικονομικών. «Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα για δήθεν απόφαση της κυβέρνησης “να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά 40 Δήμων” προκειμένου να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις μέσα στο Μάρτιο» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σε δηλώσεις του o “πράσινος” δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης προειδοποίησε ότι μια τέτοια ενέργεια θα ήταν casus belli. Ταυτόχρονα επικαλέστηκε πληροφορίες κατά τις οποίες η κυβέρνηση αδυνατεί μέχρι στιγμής να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ποσά για τη χρηματοδότηση των δήμων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Όπως σημείωσε, αν οι πληροφορίες του επαληθευτούν είναι στον αέρα η μισθοδοσία 80.000 υπαλλήλων.

aftodioikisi.gr