Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΧΩΡΙΣ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ... ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΛΕΝΤΙ , Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Χωρίς κάγκελα και ανοιχτή στο κοινό μετά από 3 χρόνια στο Σύνταγμα, πραγματοποιήθηκε η σημερινή στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας. Στη φετινή παρέλαση οι θεατές δεν έπρεπε να έχουν «κάλεσμα» για να την παρακολουθήσουν, ήταν ωστόσο όλοι προσκεκλημένοι... στο παραδοσιακό γλέντι που ακολούθησε, για τον φοκλόρ χαρακτήρα του οποίου η κυβέρνηση δέχτηκε πολλές επικρίσεις τις προηγούμενες μέρες.
Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση
Ευρωπαϊκή χροιά είχαν τα μηνύματα τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και του πρωθυπουργού μετά το πέρας των εκδηλώσεων. Να οικοδομήσουμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα πάνω στις αξίες του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης ζήτησε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Το μήνυμα ότι «όση δύναμη και αν έχουν οι αντίπαλοι, όταν ένας λαός διεκδικεί, αν είναι αποφασισμένος και έχει το δίκιο με το μέρος του, τότε όλα μπορεί να τα καταφέρει», έστειλε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.
«Σε μέρες όπως η σημερινή και σε περιόδους όπως η τωρινή είναι ζωτικό να θυμόμαστε εκείνους που έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι. Nα θυμόμαστε ότι η ελευθερία έχει περιεχόμενο ζωής, αξιοπρέπειας, δικαιωμάτων και δημοκρατίας. Οτιδήποτε λιγότερο είναι κατώτερο της κληρονομιάς που μας άφησαν εκείνοι που θυσιάστηκαν», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντοπούλου.
Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας  λέγοντας πως «για διαφημιστικές ανάγκες φοράει τη μάσκα του πατριώτη εθνικιστή, παρελαύνοντας "υπερήφανα" για να γιορτάσει τις νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις της».
Μπορεί οι φετινές παρελάσεις να μην είχαν την ένταση των προηγούμενων χρόνων, δεν έλειψαν ωστόσο κάποια... παραλειπόμενα.
Δείτε όσα έγιναν σήμερα, μέσα από τον φακό του ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Η δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο
Πρώτη για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η Αριστερά πάει παρέλαση
Περνάει ο Στρατός της Ελλάδος... φρουρός
Χωρίς κάγκελα και προσκλήσεις
Το υπό βροχή... γλέντι