Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν.ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΤΗ ΧΙΟ

Ο Βουλευτής Χίου και Τομεάρχης Ναυτιλίας & Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με το ΔΣ της Ένωσης Καταναλωτών Χίου, με το Διοικητικό Συμβούλιο των Συνταξιούχων Ναυτικών Χίου, με αντιπροσωπεία της Ένωσης Τριτέκνων Χίου καθώς και με το νέο Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ.

Συνάντηση Ν. Μηταράκη με το Δ.Σ. των Συνταξιούχων Ναυτικών Χίου
Στη συνάντηση με το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καταναλωτών Χίου, έγινε εκτενή συζήτηση για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην τοπική αγορά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο ο εμπορικός κόσμος όσο και οι καταναλωτές. Έμφαση δόθηκε στο θέμα της τιμής των καυσίμων και στη διαφορά τιμής που εμφανίζεται με άλλα νησιά του Αιγαίου, ενώ κοινή ήταν η πεποίθηση  ότι τυχόν αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά θα έχει καταστροφικές συνέπειες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Διοικητικό Συμβούλιο των Συνταξιούχων Ναυτικών Χίου έγινε ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που αφορούν στην Ελληνική Ναυτιλία και στα θέματα που απασχολούν τους απόμαχους της θάλασσας.  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τους και στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο περιφερειακό παράρτημα του Οίκου Ναύτου της Χίου.
Ο Νότης Μηταράκης συναντήθηκε επίσης με αντιπροσωπεία της  Ένωσης Τριτέκνων Χίου, η οποία έθεσε τα ζητήματα που τους απασχολούν. Ο κ. Μηταράκης, αφού υπογράμμισε τη σημαντική κοινωνική και εθνική συνεισφορά των τριτέκνων σημείωσε ότι ο ίδιος υποστηρίζει πλήρως το αίτημα για τη χρήση από τις οικογένειες τους των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με μειωμένο εισιτήριο.
Τέλος, ο κ. Μηταράκης είχε εθιμοτυπική συνάντηση το νέο Διοικητή της 96ΑΔΤΕ, Ταξίαρχο κ. Θ. Γρυμπίρη, τον οποίο συνεχάρη επ’ ευκαιρία της αναλήψεως των νέων καθηκόντων του, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι σκοπός του είναι να σταθεί αρωγός  σε κάθε προσπάθεια για το κοινό καλό του τόπου μας.

Τέλος, χθες το βράδυ ο κ. Μηταράκης απένειμε βραβεία σε νικητές του του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Νήσων Αιγαίου και Κρήτης.