Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΟΦΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ



Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τις αυξήσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα που ψηφίστηκαν στις 26/3/2015 στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου και γενικότερα της Δημοτικής Αρχής, που επιμένει σταθερά να κάνει πολιτική στις πλάτες των Δημοτών και με τα λεφτά τους, λες και δεν φτάνουν αυτά που ήδη πληρώνουν σε χαράτσια και φόρους.

Στο προχθεσινό ΔΣ του Ν.Π.Δ.Δ. κατάφεραν και πέρασαν από το ΔΣ κατά πλειοψηφία σημαντικές αυξήσεις, μειοψηφούντων των συμβούλων της μείζονος πλειοψηφίας και  της εκπροσώπου των εργαζομένων, αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη στις περισσότερες των προτάσεων του εκπροσώπου της Χιακής Συμπολιτείας (ΣΥΡΙΖΑ) .

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε για μια ακόμη φορά την κάθε αύξηση, η οποία φέρει 100% αύξηση στις εγγραφές και επανεγγραφές στο ΚΑΠΗ, σημαντικές αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών, στους αθλούμενους, στις ομάδες και στα σωματεία στο δημοτικό γήπεδο, στο κλειστό γυμναστήριο και στο Ιωνικό Κολυμβητήριο

Η διοίκηση του ΝΠΔΔ δεν μπορεί να μετακυλύει στους δημότες το βάρος της εξασφάλισης των πιστώσεων γι αυτές τις προσλήψεις που θεωρεί απαραίτητες για τη λειτουργία των δομών, γιατί επιτέλους πρέπει να κατανοήσει ότι είναι κοινωνικός ο ρόλος του νομικού προσώπου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταθέσει τις προτάσεις της επανειλημμένα:
  • Διεκδίκηση της τακτικής επιχορήγησης από το Δήμο Χίου, που αυτή τη στιγμή δεν καταβάλλεται ολόκληρη.
  • Οργάνωση του υπάρχοντος προσωπικού με βάση τις ειδικότητες και κατηγορίες
  • Καταγραφή ελλείψεων για τη διεκδίκηση αυτών των ειδικοτήτων που λείπουν
  • Προσλήψεις μονίμου προσωπικού, αλλά για την ανάγκη λειτουργίας των δομών και λόγω παγώματος αυτών των προσλήψεων, προσλήψεις με ανάλογες συμβάσεις με κριτήρια και διαφανείς διαδικασίες σύμφωνα με κανόνες ΑΣΕΠ.
  • Οργάνωση των χώρων άθλησης για την εξυπηρέτηση του κοινού, των ομάδων, των σωματείων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν
  • Αξιοποίηση των όποιων εσόδων έχει το Ν.Π. (διαφημίσεις, μισθώσεις κυλικείων, κλπ.)

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί όλους τους δημότες, και ιδιαίτερα τον κόσμο που δραστηριοποιείται και ωφελείται από τις δομές να αγωνιστεί για την κατάργηση στην πράξη αυτών των αυξήσεων . Θεώρει ότι το θέμα πρέπει να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα  και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί.-