Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ξέσπασε ο Μηλιός: Η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας

Ξέσπασε ο Μηλιός: Η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας


Επίθεση και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιάννης Μηλιός μιλώντας στο Mega.
Ο εμπνευστής του προγράμματος της Θεσσαλονίκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.
«Βρεθήκαμε σε δύσκολη κατάσταση. Δεχθήκαμε ένα πρόγραμμα που είναι ριζικά αντίθετο με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα πρόγραμμα λιτότητας. Πρέπει σε αυτή την αμηχανία που βρισκόμαστε να κάνουμε το καλύτερο για να βρούμε τι έφταιξε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στα όσα είπε ο Γιάννης Πανούσης για το ενδεχόμενο διάσπασης.
«Ο κ. Πανούσης δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε μια κατάσταση που η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι απέναντι από την πολιτική στην οποία έχει οδηγηθεί να συνομολογήσει η κυβέρνηση. Είμαστε στο ίδιο κόμμα και θέλουμε να διασφαλίσουμε την ενότητα. Δεν την θέλω την διάσπαση γιατί θα είναι καταστροφική για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κόσμο του».
Για τη συμφωνία είπε:
«Η συμφωνία είναι καλή για το μεγάλο κεφάλαιο και την ολιγαρχία. Δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και από αυτούς που διαφωνούν. Από τον κόσμο κινδυνεύει γιατί μια μερίδα του θα πεινάσει και άλλη μια θα συνεχίσει να βρίσκει πολύ δύσκολα. Η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Μετά τις εκλογές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα, η κατεύθυνση που πήρε το οικονομικό επιτελείο ήταν ότι μπορούσε να συμβιβάσει τα συμφέροντα της οικονομίας με τα συμφέροντα του κόσμου. Είναι ουτοπικό. Οδηγεί σε αδιέξοδο και το εντόπισα αυτό. Οδηγεί σε αυτό τον τελικό συμβιβασμό και σε αυτόν δεν ήθελα να είμαι μέσα. Ήθελα να είμαι εκτός και να το επισημαίνω. Το πρόγραμμα που είχα φτιάξει ήταν εφικτό. Θα παίρναμε λεφτά από τους πλούσιους».
Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι είναι μια ισχυρή προσωπικότητα και ο τρόπος με τον οποίο υπερασπίζεται τις απόψεις της είναι γνωστός.
Για τον Γιάνη Βαρουφάκη τόνισε ότι «δεν αποφάσιζε μόνος του και δεν μπορώ να του ρίξω ευθύνες. Όμως συμφωνούσε με το 70% του Μνημονίου».