Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ , ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,  
Η πρόσφατη (24/7/2015) αιφνίδια απώλεια συμπολίτη μας στον οικισμό Βολισσού ενώ δεν υπήρχε εφημερεύων ιατρός στην ευρύτερη  περιοχή έφερε στο φως με τρόπο, δυστυχώς, τραγικό την απόλυτη ανεπάρκεια στη στελέχωση του κατ’ όνομα Πολυδύναμου Ιατρείου Βολισσού.
Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των πολιτών, των τοπικών φορέων, τις συχνές αναφορές του τοπικού τύπου, η υγειονομική κάλυψη της Βορειοδυτικής Χίου αποδεικνύεται από ελλιπής έως ανύπαρκτη με επαναλαμβανόμενα τραγικά περιστατικά τα οποία δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και αγανάκτησης σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.  
Αυτή την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας η οποία απαιτεί πλέον άμεσες λύσεις στο πρόβλημα μεταφέρω με την παρούσα επιστολή μου.  Η συνδρομή των τοπικών φορέων δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να υποκαταστήσει τις ευθύνες της Πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας συγκεκριμένα.
Πρόσφατα, από τις 2/4/2015 μετά από εισήγηση της κ. Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, η Περιφέρειά μας αποφάσισε να επιδοτεί με 500€/μήνα για διαμονή-διατροφή, τους ιατρούς που υπηρετούν σε απομακρυσμένες και προβληματικές περιοχές ως πρόσθετο κίνητρο. Ωστόσο κατά τρόπο πλήρως ανεξήγητο στην από 23/7/2015 (Α2γ/Γ.Π. οικ. 55879)  Προκήρυξη του Αν. Υπουργού κ. Α. Ξανθού δεν επισημαίνονται με τον δέοντα τρόπο (αστερίσκο) οι προβληματικές κατάλληλες για επιδότηση περιοχές του Νομού μας.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε ότι η προστασία του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, έχει ολοκληρωτική και απόλυτη προτεραιότητα. Είναι απαίτηση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας του ακριτικού μας νησιού την οποία απολύτως συμμερίζομαι, να δοθεί άμεση λύση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας ώστε να μην θρηνήσουμε ανάλογα τραγικά περιστατικά στο μέλλον.




Σταμάτης Κάρμαντζης

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ