Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

«Ανάσα» για ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο – Η κίνηση του Γ. Κατρούγκαλου που τις μετέφερε για τις αρχές του 2016


Πακέτο στα τέλη του χρόνου ήτις αρχές του 2016 θα διευθετηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες τηςaftodioikisi.gr, η νέα νομοθεσία για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, για τις ομαδικές απολύσεις και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με επαναφορά του εργοδοτικού λοκ άουτ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δανειστές μας ήθελαν να επισπευσθούν το θέμα των απολύσεων αλλά και του συνδικαλιστικού νόμου, ωστόσο η, υπό τον Γιώργο Κατρούγκαλο, νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείο Εργασίας, αξίωσε να ενταχθεί σε αυτό τόσο το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων με την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών, με βάση και τις εκθέσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, η οποία επιβλέπει την εφαρμογή του Κοινωνικού Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Επρόκειτο στην ουσία για μία κίνηση τακτικής από την πλευρά του κ. Κατρούγκαλου καθώς από τις συζητήσεις είχε διαφανεί ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν ήθελαν να προχωρήσει «εδώ και τώρα» το θέμα της αλλαγής νομοθεσίας για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Με αυτό τον τρόπο θέματα-«αγκάθια» βγήκαν εκτός ατζέντας επί του παρόντος και θα αποφασιστούν, προφανώς, από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές.




aftodioikisi.gr