Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Το “νέο” κόμμα του Τσίπρα, χωρίς ακραίους και… ριφιφί

Το “νέο” κόμμα του Τσίπρα, χωρίς ακραίους και… ριφιφί
Επειδή πολιτικά swings δεν συμβαίνουν τόσο εύκολα στην Ελλάδα, είναι προφανές ότι για τους επόμενους μήνες, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραμένει “αλεξίσφαιρος”. Όσο και να χάνει, δεν θα χάσει αρκετά για να… χάσει οριστικά την εξουσία.
Με αυτό το πλαίσιο παραδοχής κινείται το εγχώριο αλλά και το διεθνές σύστημα. Ο Πρωθυπουργός το γνωρίζει, και για τον λόγο αυτό βιάζεται να προχωρήσει σε εκλογές. Ώστε να κερδίσει, ή μάλλον να μην χαρίσει χρόνο στους αντιπάλους του.
Γνωρίζει την ίδια στιγμή ότι αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τον ίδιο η σύγκριση με τους ακραίους και τους θιασώτες του… ριφιφί, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι, σχεδιάζει ένα “νέο” κόμμα. Είτε μέσα από Συνέδριο επανίδρυσης, είτε με προγραφές στις λίστες των βουλευτών για τις επερχόμενες εκλογές.
Και στις δυο περιπτώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας κατανοεί ότι θα εξέλθει νικητής. Η μεν Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει προλάβει ακόμη να ανακάμψει, ούτε θα έχει απαλλαγεί από την “τοξικότητα” της περιόδου Σαμαρά, το δε Ποτάμι είναι… πολύ κενό περιεχομένου, για να διεκδικήσει την ψήφο των μετριοπαθών και αναποφάσιστων.
Εκλογές λοιπόν. Που φυσικά θα αποτέλεσουν την αρχή του τέλους της σημερινής πολιτικής ηγεμονίας του Αλέξη Τσίπρα.
Από την επομένη της αναμέτρησης αυτής, ο χρόνος θα μετράει αντίστροφα, μέχρι τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός θα περάσει και εκείνος στην Ιστορία.
Σαν τους προκατόχους του, Γιώργο Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμο και Αντώνη Σαμαρά, ως τους πρωθυπουργούς που… κατασπάραξε το Μνημόνιο.