Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου σχετικά με την αξιοποίηση της περιουσίας του Νοσοκομείου Χίου, ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε:



"Σήμερα η Βουλή των Ελλήνων ψηφίζει για την επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Αντίθετα, στο νησί μας, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις, προτιμά να απαξιώνεται η περιουσία του Νοσοκομείου αντί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους πολίτες της Χίου.
Θυμίζω επ' ευκαιρία της αναφοράς σε "εταιρεία Γερμανικών συμφερόντων" ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ανέλαβε τη δέσμευση να ολοκληρώσει την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων, άμεσα, σε εταιρεία, επίσης, Γερμανικών συμφερόντων. Ας αφήσουν, λοιπόν, στην άκρη τις υποκριτικές δηλώσεις.
Ως προς το θέμα του ΕΣΠΑ, το οποίο έχει παγώσει, και του ελέγχου παλαιότερων έργων, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα Υφυπουργός της Κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι κέρδισε τις εκλογές. Ως Κυβέρνηση, καλό θα είναι να αφήσουν την ανέξοδη κριτική και το ρόλο της αντιπολίτευσης και ας αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να σταματήσουν οι κωλυσιεργείες και οι απεντάξεις στα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Να θυμήσω ότι το τελευταίο εξάμηνο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ απένταξε έργα χρηματοδοτούμενα 100% από το ΕΣΠΑ ύψους άνω των €4 εκ. μόνο για τη Χίο.
Στηρίζω την προσπάθεια του κ. Επιτροπάκη, Διοικητή του Νοσοκομείου, ώστε να αξιοποίησει υπέρ των πολιτών και της βελτίωσης των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών την περιουσία του Νοσοκομείου."