Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η Ζωή… αποχαιρέτησε την Βουλή με νέα επίθεση σε Τσίπρα και Παυλόπουλο

Η Ζωή… αποχαιρέτησε την Βουλή με νέα επίθεση σε Τσίπρα και Παυλόπουλο


Την τελευταία της ομιλία με το αξίωμα της Προέδρου της Βουλής έδωσε την Τετάρτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο, κάνοντας λόγο για «ακραία εκδήλωση βίας εναντίον του Συντάγματος».
Κηρύσσοντας τη ματαίωση της συνεδρίασης της Ολομέλειας για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε για εκβιαστική επίθεση εναντίον της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, για βίαιη κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, για βίαιη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα και για κατάργηση των κεκτημένων ελευθεριών.
«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η κληρονομιά που θα παραδώσουμε και καλούμαστε να παλέψουμε ώστε κανείς να μην κλαδέψει αυτά που άλλοι μας κληροδότησαν κι αυτά για τα οποία πολλοί έδωσαν ιστορικούς αγώνες, αντιστάθηκαν, τίμησαν τη Δημοκρατία, την Αντίσταση και την Αριστερά» επισήμανε η πρόεδρος της Βουλής σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Αναφερόμενη στην απόφαση της κυβέρνησης για εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες, εκτίμησε ότι έγινε ώστε «να μην ολοκληρώσουν το έργο τους οι Επιτροπές για το δημόσιο χρέος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για τη Siemens, για το Μνημόνιο αλλά και για να μην δημιουργηθεί Επιτροπή για τις δικογραφίες εναντίον των κυβερνητικών στελεχών».