Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προέβη στην ακούλουθη δήλωση:


«Πληροφορήθηκα με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι δεκάδες μαθητές της Χίου πέτυχαν την είσοδο τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Θέλω να τους συγχαρώ, για την επιτυχία τους και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία σε όποιον κλάδο και αν επιλέξουν.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους γονείς τους, που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες ήταν οι ουσιαστικοί στηλοβάτες των προσπαθειών τους.
Έχω πει πολλές φορές ότι το μεγαλύτερο συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας. Οι Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Που διακρίνονται σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς κάτω από τις πιο ανταγωνιστικές συνθήκες. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το δρόμο της επιτυχίας και της διάκρισης θα ακολουθήσουν και οι νέοι φοιτητές.
Τέλος θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές και να τους ενθαρρύνω ώστε να μην χάνουν ποτέ την αισιοδοξία τους και να συνεχίσουν τις προσπάθειες για ένα καλύτερο αύριο».