Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Πόρους για την έγκαιρη εφαρμογή της Δακοκτονίας ζήτησε η ΕΝΠΕ από τον Υπουργό Εσωτερικών μετά από εισήγηση της Χριστιάνας Καλογήρου.




Την έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος Δακοκτονίας καθώς και τη διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων προκειμένου να προστατευτεί η παραγωγή των ελαιοκαλλιεργητών του Βορείου Αιγαίου, ζήτησε η ΕΝΠΕ με έγγραφο που απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκο Βούτση, ενόψει της κατάρτισης και υποβολής του Προϋπολογισμού των Περιφερειών 2016. 

Τη σχετική εισήγηση έκανε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ. 

Στο έγγραφο τονίζεται ότι η σταθερή και σημαντική μείωση του προϋπολογισμού των τελευταίων ετών οδήγησε αυτομάτως στη μείωση του αριθμού των ψεκασμών καθώς και στην οριακή χαμηλή τιμή κατακύρωσης ανά ελαιόδεντρο για τη διακήρυξη ψεκασμού ελαιοδέντρων από τους εργολάβους, με επικείμενο κίνδυνο να μην κατατεθεί προσφορά την επόμενη χρονιά.