Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Χουλιαράκης: Μελετώνται μέτρα ώστε να μην πληρώνουν μόνο οι μη έχοντες

Χουλιαράκης: Μελετώνται μέτρα ώστε να μην πληρώνουν μόνο οι μη έχοντες


O υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής” δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα καταθέσεων.
Τονίζει επίσης πως η συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να τηρηθεί ώστε να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη και να υπάρχει έτσι η δυνατότητα αλλαγής ορισμένων μέτρων, ώστε να μην πληρώνουν μόνο οι μη έχοντες.
«H συμφωνία χαρακτηρίζεται από ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή με ρεαλιστικούς στόχους. Οφείλουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει με την πρόσφατη συμφωνία, ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία στην άσκηση μακροοικονομικής πολιτικής, να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία και να επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης τον επόμενο χρόνο» εξήγησε.
Συμπλήρωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος, την εφαρμογή του περιουσιολογίου, την πάταξη του ξεπλύματος «μαύρου χρήματος».
Για τα capital controls, είπε: «Η λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης που προσφέρει η πρόσφατη συμφωνία και η εμπέδωση εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία διαλύουν τον κίνδυνο της εξόδου από το κοινό νόμισμα και επιτρέπουν τη σταδιακή, αλλά ταχεία άρση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές».