Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ζωή: Τερατώδης συκοφαντία του Καμμένου

Ζωή: Τερατώδης συκοφαντία του Καμμένου


Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, απάντησε στις καταγγελίες του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, κάνοντας λόγο για τερατώδης συκοφαντία, ενώ επιτέθηκε και στους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Παππά.
Στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου, τόνισε οτι αντικείμενο την ενημέρωσης είναι “η πραγματική διάσταση εκείνων που με ανυπόστατο τρόπο επιχειρείται να καταγγελθούν ως δήθεν σκάνδαλα στη περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο”.
“Υπάρχουν στην πολιτική ζωή πρόσωπα και αρχηγοί που αισθάνονται άσχημα με τον εαυτό τους γιατί άλλα υποσχέθηκαν και άλλα έκαναν. Είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν μνημόνια και έφεραν τα χειρότερα.
Είπαν ότι θα συγκρουστούν με τη διαπλοκή και όχι μόνο τα βρήκαν, αλλά και τη διευκόλυναν. Διακήρυξαν ότι θα προβούν σε όλες τις ενέργειες προστασίας δημοσίου συμφέροντων και έκαναν το αντίθετο. Συμπεριλαμβανομένης της σύμβασης εκατοντάδων εκατ. ευρώ”, επισήμανε η Κωνσταντοπούλου.
“Είναι τερατώδης συκοφαντία ότι δήθεν ως Πρόεδρος της Βουλής ότι έκανα άλλα από εκείνα που έπραττα και έλεγα ως βουλευτής, ότι δήθεν έθαψα μία ποινική δικογραφία που διαβισάστηκε στη Βουλή. ¨
Υποτίθεται ότι την παρασιώπησα. Πρόκειται για μια ποινική δικογραφία για τα εξοπλιστικά που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τις πρώτες”, απάντησε αναφορικά με τις καταγγελίες του Καμμένου.
Η Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις προς το πρόσωπό της άρχισαν από την ιστοσελίδα periodista του Μπεκιάρη, που συνδέεται με τον Παππά και τον Τσίπρα και των ΜΜΕ του Κουρή, Κontra και Παρόν, καθώς και από από το olympia.gr που σχετίζεται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους ΑΝΕΛ.
“Aυτή η επίθεση εντάσσεται σε στρατηγική αντιστροφής της πραγματικότητας, δολοφονίας της προσωπικότητας σε έναν άνθρωπο, με επίθεση σε έναν άνθρωπο στον πυρήνα της προσωπικότητας και της ηθικής συγκρότησης.
Η απόπειρα να μου προσαυθεί διαφθορά, κατέτεινε να απαξιωθεί η πολιτική μου πορεία και συνέπεια. Σε αντίθεση με τους άλλους έχω το δυσμενές προνόμοιο και τιμή να έχω κάνει τα ίδια ως Προεδρος όπως βουλευτής και πολίτης”, είπε ακόμη.
“Η απόπειρα να εμφανιστώ ως ΠτΒ που έκανε τα αντίθετα από αυτά για τα οποία είχα δώσει μάχες είναι αήθης απόπειρα, που πέφτει στο κενό γιατί αντικρούει τα στοιχεία, και είναι κίνηση πανικού από αυτούς που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τη δική τους ασυνέπεια.
Για αυτά τα οποία δεν έκανα τίποτα να καταγράψετε τι έκανα. Και να τις αντιπαραβάλετε τι έχουν να επιδείξουν αυτοί που εμφανίζονται ως καταγγέλλοντες.
Η απόπειρα να μου προσάψουν διαφθορά κατατείνει στο να απαξιωθεί η πολιτική μου πορεία και συνέπεια, αλλά έχω το δυσμενές προνόμιο και την τιμή να έχω πει και να έχω κάνει ακριβώς τα ίδια, με απόλυτη συνέπεια”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, τόνισε οτι “έχω υπάρξει η μόνη βουλευτής που ανέδειξε το ζήτημα μη διερεύνησης των δικογραφιών που διαβιβάζονται στη Βουλή και είμαι η μόνη Πρόεδρος που έκανε κάτι γι’ αυτό”.
Σχετικά με τις δικογραφίες, η πρόεδρος της Βουλής προέταξε δύο θέματα. Αρχικα ότι “δήθεν θάφτηκε ποινική δικογραφία και υποβρύχια. Ουδέν ψευδέστερο και τερατοδέστερο τούτου. Ίσως είμαι η μόνη βουλευτής που ανέδειξε το ζήτημα της μη αντιμετώπισης των δεκάδων ποινικών δικογραφιών που διαβιβάζονται στη Βουλή. Και είμαι η μόνη ΠτΒ που έκανε κάτι γι’ αυτό. Ως βουλευτής υπήρξα η μόνη που έθεσα το ζήτημα ότι δεν υπάρχει ποινική αντιμετώπιση των δικογραφιών που διαβιβάζονται. Προκαλεί τεράστια εντύπωση που υπουργοί ποτέ δεν το είχαν εντοπίσει. Η πρώτη φορά που τοποθετήθηκα ήταν το Νοέμβριο του 2012 που συγκρούστηκα με τον κ. Μεϊμαράκη όταν ζητησα να μου χορηγήσει ποινική δικογραφία για τα μνημόνια. Ως Πρόεδρος της Βουλής φρόντισα να χορηγούνται σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Και αυτές οι δικογραφίες διαβιβάστηκαν και στην Εξεταστική επιτροπή και στην επιτροπή αλήθειας Δημοσίου χρέους. Υπήρξα ως βουλευτής εκ των συντακτών της πρότασης για σύσταση εξεταστικής για τα υποβρύχια”.
Συνέχισε, λέγοντας οτι “υπάρχουν και η ομιλία μου 18 Δεκεμβρίου του 2013 και η κατατεθειμένη πρόταση για εξεταστική. Όταν αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, στις 18/12/2013, μόνη μου, ως υπεύθυνη του τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, μετέβην στην κυρία Ράϊκου και κατέθεσα τα πρακτικά της συζήτησης θεωρώντας την ποινική έρευνα επιβεβλημένη. Όχι μόνο τα κατέθεσα αλλά η δικαιοσύνη ενεργοποιήθηκε και κατέθεσα ιδικότερα στοιχεία και τα έγγραφα που είχαν καταγραφεί στη Βουλή και η Δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για έλεγχο των κυρίων Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου. Κατά την ημέρα διαβίβασης στη Βουλή, τον Ιούνιο του 2014, έκλεισε αιφνιδιαστικά η Βουλή. Υπάρξα και πάλι η μόνη που το κατήγγειλα.
Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμελήθηκα της Μαύρης Βίβλου της Ντροπής που περιέχει τις σκανδαλώδεις υποθέσεις με ειδική αναφορά στην Siemens, τα εξοπλιστικά, το ξέπλυμα ποινικών ευθυνών στο νομοσχέδιο του Μαρτίου του ’14 και μια άλλη σειρά υποθέσεων που ανέδειξε ότι κάποιοι ξέπλεναν ποινικές ευθύνες εαυτών, αλλήλων και ημετέρων, την ώρα που επιτίθενταν στους αδύναμους.
Είναι γνωστό σε όλους το τι έκανα ως βουλευτής, τη Μαύρη Βίβλο την έχουν διαβάσει όλοι.
Δε θα βρουν σκελετούς στη δική μου ντουλάπα.
Θα συμβούλευα και τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό, και τον τέως υπουργό Επικρατείας κ. Παππά και τον τέως υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο να μην συνεχίσουν αυτήν τη ελεεινή προσπάθεια αποδόμησης και σπίλωσής μου. Έχω υπάρξει διαφανής και ειλικρινής. Μπορούν να ψάξουν στο ληξίαρχείο της Αιδηψού και της Αθήνας τον παππού μου και τη γιαγιά μου. Σίγουρα δε θα βρουν σκελετούς στη δική μου ντουλάπα”, σημείωσε η Κωνσταντοπούλου.
Στην συνέχεια, είπε οτι “ποτέ δεν χαρίστηκα σε κανένα και αυτό το ξέρει ο κ. Καμμένος γιατί στην υπόθεση άρση ασυλίας του είχα διαφοροποιηθεί από την Κ.Ο. και γνωρίζει ότι όταν ανέκυψε ζήτημα για τη σύμβαση 500 εκατ. ευρώ για την υπογραφή του στα εξοπλιστικά, είχα πει ότι τα πάντα πρέπει να διερευνώνται. Είναι ελεεινή η προσπάθεια να εμφανιστώ ως ενεργούσα ιδιοτελώς από τη θέση της ΠτΒ ότι δήθεν προσέλαβα ανθρώπους στις 18-9-2015, όπου δημοσιεύτηκε ΦΕΚ για ανθρώπους που εργάζονται μήνες. Το γεγονός ότι ως ΠτΒ ποτέ δεν κατάφερα να δημοσιεύονται τα ΦΕΚ από το σαμποτάζ υπηρεσιών που ουδέποτε ήθελαν να συνεργαστούν λέει πολλά”.
Η Κωνσταντοπούλου είπε ακόμη ότι “από τα γενικά στοιχεία της πορείας του προϋπολογισμού προκύπτει ότι έχω τη τιμή να έχω φροντίσει για μεγαλύτερη εξοικονόμηση δαπανών που έγινε ποτέ. Δεν έχουν υπάρξει πουθενά υπερβάσεις του προϋπολογισμού. Την εβδομάδα που έρχεται θα ζητήσω ως Πρόεδρος της Βουλής επίσημη συνάντηση από κ. Μολυβιάτη να του πω να ψηφίσει υπέρ της πρότασης ιστορικής για το χρέος. Δίνει στη χώρα μας εργαλεία και θα είναι σκάνδαλο να μην την υπερψηφίσει η αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Θωρακίζεται η χώρα μας, έναντι των εκβιαστών δανειστών. Θα ζητήσω αν γίνει αυτό, η ενημέρωση που είχα ήταν ότι τέτοια εντολή είχε σκοπό να δώσει στην αντιπρσωπεία, αντίθετη εντολή έδινε ο κ. Βενιζέλος