Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ PRESS TRIP ΤΟΥ GREENTRANVELLEΡ ΣΤΗ ΧΙΟΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η δημοσιογραφική αποστολή του Greentraveller (www.greentraveller.co.uk) στη Χίο. Η τριμελής ομάδα επισκέφθηκε τη Χίο από 16/9/2015 έως 20/9/2015, στο πλαίσιο του press trip που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Προηγήθηκε επίσκεψη στη Λέσβο με στόχο να προωθηθεί το island hopping.
Το ταξίδι διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Π.Β.Α. σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Λονδίνου. Στόχος της αποστολής ήταν η γνωριμία με τα νησιά και η δημιουργία βίντεο και ψηφιακών οδηγών για τη Λέσβο και τη Χίο, οι οποίοι θα διανεμηθούν μέσω του Greentraveller, και θα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε εναλλακτικές δραστηριότητες, πράσινες διακοπές και βιώσιμο τουρισμό.
Το πρόγραμμά τους στη Χίο καταρτίστηκε από το Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Χίου και περιλάμβανε γνωριμία με τα χωριά της μαστίχας (Μεστά και Πυργί), τη μαστιχοκαλλιέργεια και τον πολιτισμό της μαστίχας, καθώς και δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή: παρατήρηση και φωτογράφηση λιβελούλλων στα Αρμόλια, επίσκεψη στο σπήλαιο των Ολύμπων και θαλάσσια σπορ στην Αποθήκα. Ακόμη, επισκέφθηκαν τον Κάμπο και την Κεντρική Χίο (Νέα Μονή, Ανάβατο και Αυγώνυμα) και έκαναν ανάβαση και περιπατητικές διαδρομές στη φύση. Κατά την παραμονή τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα, να συνομιλήσουν με ντόπιους και να γνωρίσουν πολλά στοιχεία της τοπικής κουλτούρας, αποκομίζοντας θετικότατες εντυπώσεις.
Η επιτυχημένη διοργάνωση του press trip θα έχει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα σε επίπεδο προβολής της Χίου στη Βρετανική αγορά και ιδιαίτερα στο πεδίο των εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Ένα σημαντικό συμπέρασμα από την εμπειρία αυτής της συνεργασίας ήταν ότι η κατάρτιση και προσφορά ολοκληρωμένων πακέτων τουριστικών δραστηριοτήτων που αναδεικνύουν την τοπική κουλτούρα, τα ντόπια προϊόντα και τα συνδυάζουν με εναλλακτικές δραστηριότητες, μπορεί να δώσει στον επισκέπτη την αυθεντική εικόνα της Χίου, εκείνη που θα τονίσει τις ανεξάντλητες πτυχές του προορισμού, ωθώντας τον να επιστρέψει σε αυτόν.
Το Τμήμα Τουρισμού της Π.Ε. Χίου ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν με προσφορές και χορηγίες στην επιτυχημένη διοργάνωση του  press trip. Αναλυτικά ευχαριστούμε τους παρακάτω:
Για τη διαμονή:
-          Ξενοδοχείο Pearl Bay, Δασκαλόπετρα
-          Σπιτάκια, Αυγώνυμα
Για τις δραστηριότητες:
-          Masticulture (πρόγραμμα οικοτουρισμού) κ. Βασίλη Μπάλλα
-          κ. Mike Taylor για την ξενάγηση στις λιβελλούλες στα Αρμόλια
-          Προμηθευτική Α.Ε. και κ. Κώστα Μάγκο για την ξενάγηση στο Σπήλαιο Ολύμπων
-          Φυσιολατρική Ομάδα Χίου και κ. Αντώνη Βορριά για την ανάβαση στη διαδρομή Παραθύρι στην περιοχή Ράχτη
-          Το Argentikon Luxury Suites για την ξενάγηση στο κτήμα
-          Το Citrus Άρωμα Μνήμης για την ξενάγηση στο κτήμα, το μουσείο και την προσφορά προϊόντων
-          Το καφέ Ηλιάστρα στο Κάστρο
-          Τη ζωγράφο κ. Μαρία Σαρρή για την ξενάγηση στο εργαστήριό της στον Ανάβατο και την προσφορά δώρων
-          Τον κ. Γιώργο Μισετζή για τη συνοδεία στο μονοπάτι Φα – Λιθί
-          Την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στα μνημεία που επισκέφθηκε η δημοσιογραφική ομάδα
-          Τον ΕΟΤ για την εξασφάλιση των εισιτηρίων
-          Την Blue Star Ferries για τη χορηγία των εισιτηρίων Μυτιλήνη – Χίος

Επίσης, ευχαριστούμε το εστιατόριο «Νόστος» στη Λαγκάδα, το εστιατόριο Ρούσσικο στην Αγία Ερμιόνη, την ταβέρνα Ανάβατος και την ταβέρνα «Πύργος» στα Αυγώνυμα για τα κεράσματα που πρόσφεραν.