Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Στην εποχή της ηλεκτρονικής πληροφόρησης και ενημέρωσης το ιστορικό περιοδικό της ΚΕΔΕ «Επιθεώρηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» εισέρχεται στο διαδίκτυο, το δημόσιο χώρο του 21ου αιώνα. Η νέα του διεύθυνση είναι: www.localit.gr.
Το localit.gr φιλοδοξεί να συνεχίσει την παράδοση της ψύχραιμης και αναλυτικής ενημέρωσης των αιρετών, του ανθρώπινου και επιστημονικού δυναμικού που κινεί τα περί την Αυτοδιοίκηση πράγματα, των ίδιων των πολιτών. Να αναδείξει την καινοτομία και την καλή πρακτική στους δήμους της χώρας, στις πόλεις του κόσμου, μέσα από μια δημιουργική και πέραν της είδησης οπτική. Να φωτίσει πλευρές νομικών, οικονομικών, θεσμικών και άλλων θεμάτων. Να δημιουργήσει αφορμές προβληματισμού και διαλόγου για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο. Να συμμετέχει στο εγχείρημα επαναπροσδιορισμού του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και της Τοπικής Δημοκρατίας, του Δήμου των Πολιτών στις σημερινές συνθήκες κρίσης.
Η κατάθεση απόψεων, ο διάλογος και η ενίσχυση της διαδικασίας διακίνησης ιδεών είναι για μας εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας αμφίδρομης σχέσης με όσους επισκέπτονται το localit.gr
Το υλικό θα εμπλουτίζεται διαρκώς, με στόχο να αποτελέσει αργότερα μια χρήσιμη βάση δεδομένων και ένα πολύτιμο εργαλείο αναζήτησης και μελέτης για θέματα της Αυτοδιοίκησης.
Η «επίσημη» πρώτη παρουσίαση του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΚΕΔΕ, localit.gr καθώς και της ανανεωμένης ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ – www.kedke.gr www.kedke.eu - θα γίνει στην έκθεση “POLIS” που πραγματοποιείται 3-6 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.