Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας την 1η Δεκεμβρίου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η ΠΝΟ ζητά, μεταξύ άλλων, την άμεση κατάργηση των μέτρων που αποφασίστηκαν λόγω του μνημονίου και του εφαρμοστικού νόμου για το Μεσοπρόθεσμα, την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, την διατήρηση του ΝΑΤ και την απρόσκοπτη συνέχιση χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό των παροχών όλων των Ταμείων.

Επίσης, ανάμεσα στα αιτήματά της είναι η άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για τους ένοπλους φρουρούς στα πλοία «γιατί με τον τρόπο αυτό δεν αντιμετωπίζεται η μάστιγα της πειρατείας και η προστασία των ναυτεργατών για ασφαλές εργασιακό περιβάλλον».

Ακόμη, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών ζητούν την διατήρηση της νομοθεσίας για τον Οίκο Ναύτου, την επαναλειτουργία του Ναυτικού Νοσοκομείου Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ), την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης - μετεκπαίδευσης και την «έξοδο», όπως λένε, από την στασιμότητα στο χώρο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Πηγή: in.gr