Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ AIESEC

Επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια ας διαβάσει η Δ/νση Δ/μιας εκπ/σης –αν και της έχει σταλεί –την απόφαση της ενιαίας Σχολικής Επιτροπής δ/μιας Εκπσης που αποφάσισε:
«Η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου,-αποφασίζει- να μην ψηφίσει την πίστωση για το πρόγραμμα αυτό αλλά να αποφασίσει ο σύλλογος διδασκόντων του κάθε ενδιαφερομένου σχολείου για την πραγματοποίηση ή όχι των προγραμμάτων αυτών με την AIESEC και να καλύψει το κόστος αυτών.
Σε περίπτωση που το σχολείο αδυνατεί να καλύψει την σχετική δαπάνη ,η σχολική επιτροπή μετά από αίτημα του σχολείου να το εξετάσει ξανά στο Διοικητικό της Συμβούλιο για να αποφασίσει σχετικά.»
Τις απειλές δε, που εκτόξευσε προς την παράταξη και προς τον επικεφαλή της περί μηνύσεων, γνωρίζει πολύ καλά ότι σε μας «κακιά σκουριά δεν πιάνει».
Όσον αφορά την απάντηση της AIESEC ,γνωρίζουμε και το διεθνή ρόλο της ίδιας και παρόμοιων οργανώσεων και την ιδεολογική τους κατεύθυνση και τα φυλλάδιά τους έχουμε διαβάσει, ακριβή καθρέφτη όλων όσων έχουμε καταγγείλει για τη συγκεκριμένη οργάνωση.
Η νεολαία και οι φοιτητές στενάζουν από την πανάκριβη παιδεία , από την ανυπαρξία σίτισης και στέγασης, από τα πληρωμένα ή μονόπλευρα συγγράμματα, από την ανεργία που βρίσκεται στα ύψη, από την καπιταλιστική αθλιότητα που την οδηγούν η ΕΕ το ΔΝΤ και οι αστικές κυβερνήσεις στη χώρα μας και παντού. Αυτά τα γνωρίζουν, αλλά δεν έχουν σχέση με το «τμήμα πωλήσεων» της οργάνωσής τους.
Μαθήματα λοιπόν από τους ενσωματωμένους και σιτιζόμενους από το σύστημα δε δεχόμαστε, ούτε δεχόμαστε να μας πουν τι είναι εκπαίδευση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι ημιμαθείς «κατηρτισμένοι» της οργάνωσής τους, γι αυτό και σε ό,τι μας αφορά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να μην πάρουν δεκάρα τσακιστή – οι δήθεν εθελοντές- από το χρήμα που αρπάζουν οι αστοί από την κλεμμένη μας υπεραξία.