Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Προσκεκλημένος των Ευρωβουλευτών κ. Γιώργου Σταυρακάκη και κ. Γιώργου Χατζημαρκάκη, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής θα συμμετάσχει μαζί με όλους τους Περιφερειάρχες, σε ενημερωτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου 2011.

Η επίσκεψη αυτή έχει σαν στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις πολιτικές και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα σχετικά με θέματα αγροτικής ανάπτυξης, περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης, τόσο για την προγραμματική περίοδο 2007-13 όσο και για τις προτάσεις για την περίοδο μετά το 2013 που παρουσίασε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες, το πρόγραμμα του κ. Γιακαλή περιλαμβάνει ενημερωτικές συναντήσεις με τους Επιτρόπους Όλι Ρεν (Οικονομική Πολιτική), Γιοχάνες Χαν (Περιφερειακή Πολιτική) και Μαρία Δαμανάκη (Θαλάσσια Πολιτική, Αλιεία). Επίσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συναντηθεί με τους Προέδρους των Πολιτικών Ομάδων Μάρτιν Σουλτς (Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών), Ζόζεφ Ντολ (Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), Γκυ Φερχόφστατ (Ομάδα Φιλελευθέρων), τον Χορστ Ράιχενμπαχ (Επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα) καθώς και με Ευρωβουλευτές, άλλα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης:
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου
• Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Συναντήσεις Εργασίας με τον Αντιπρόεδρό της και αρμόδιο για τις Οικονομικές, Νομισματικές Υποθέσεις και τη Ζώνη του Ευρώ κ. Όλι Ρεν, τον Επίτροπο αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Γιοχάνες Χαν και την Επίτροπο αρμόδιο για την Περιφερειακή Επιτροπή, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία κ. Ανδρούλλα Βασιλείου.
Τρίτη 29 Νοεμβρίου
• Συναντήσεις Εργασίας με τον Ζόζεφ Ντολ, Πρόεδρο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Χορστ Ράιχενμπαχ, Επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα.
• Ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση με τους Ευρωβουλευτές κ. Σπύρο Δανέλλη και κ. Γιώργο Παπαστάμκο αναφορικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μελλοντική Κοινή Αγροτική Πολιτική κατά την περίοδο 2014-2020 και την Ευρωβουλευτή κ. Συλβάνα Ράπτη για θέματα Απασχόλησης και Εσωτερικής Αγοράς.
• Συναντήσεις Εργασίας με τους Ευρωβουλευτές κ. Γιώργο Σταυρακάκη, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης και τον κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη, Συντονιστή της Ομάδας των Φιλελευθέρων στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού, κ. Μαριέττα Γιαννάκου (Επικεφαλής ΚΟ Ν.Δ στο Ε.Κ), κ. Μαριλένα Κοππά (Επικεφαλής ΚΟ ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ), κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου (Αντιπρόεδρος ΕΚ) και κ. Άννυ Ποδηματά (Αντιπρόεδρος ΕΚ).
• Συνάντηση Εργασίας με την Επίτροπο αρμόδια για την Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία κ. Μαρία Δαμανάκη.
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου
• Ενημερωτική επίσκεψη στο νέο Κέντρο Πληροφόρησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Parlementarium»
• Συναντήσεις εργασίας με τον Μάρτιν Σουλτς, Πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον Γκυ Βερχόφστατ, Πρόεδρο της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.