Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

4ημερη ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 18 ΕΩΣ 21/2/2012 ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΙΟΥ




Προσκυνηματική μετάβασις εἰς τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον

Εἶναι γνωστόν, ὅτι τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον Κωνσταντινουπόλεως, ὡς ἡ Πρωτόθρονη Ἐκκλησία τῆς Ὀρθοδοξίας ἔχει τήν εὐθύνη καί τή φροντίδα τῆς παρασκευῆς καί τοῦ καθαγιασμοῦ τοῦ Ἁγίου Μύρου, τό ὁποῖον χρησιμοποιεῖται πρωτίστως στό Μυστήριον τοῦ Ἱεροῦ Χρίσματος, ἀλλά κάι σέ ἄλλες Ἐκκλησιαστικές Τελετές.
Ἡ Ἀκολουθία τοῦ καθαγιασμοῦ τοῦ Ἁγίου Μύρου τελεῖται, ὁσάκις χρειασθεῖ, ἀπό τόν Παναγιώτατον Οἰκουμενικόν Πατριάρχην, μέ τήν συμμετοχήν ἐκπροσώπων ὅλων τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν, κατά τήν ἡμέραν τῆς Μεγάλης Πέμπτης. Ἀπό τό Φανάριον δέ - ὡς κέντρον τῆς Ὀρθοδοξίας – διανέμεται σέ ὅλες τίς Ἐκκλησίες.
Πρέπει νά τονισθεῖ ἰδιαιτέρως, ὅτι τό προνόμιον τοῦτο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου εἶναι σημαντικότατον, διότι συμβολίζει, ἁφενός μέν τήν ἑνότητα τῆς Πίστεως καί τῆς κοινωνίας τοῦ Ἁγίου Πνεύματος τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, ἀφετέρου δέ τό πρωταγωνιστικόν καί συντονιστικόν ἔργον, τό ὁποῖον ἐπιτελεῖ ὁ Οἰκουμενικός Θρόνος τῆς Κωνσταντινουπόλεως σέ ὅλη τήν Ὀρθοδοξία.
Πρός παρασκευήν τοῦ Ἁγίου Μύρου ἀπαιτεῖται – κατά τήν Ἐκκλησιαστικήν Τάξιν - ἱκανός ἀριθμός ἀρωματικῶν ὑλῶν, μεταξύ τῶν ὁποίων, πρωτεύουσαν θέσιν κατέχει, ἐκτός τοῦ ἐλαίου, ἡ μαστίχα. Τήν ἀπαραίτητη ποσότητα προσφέρει ἑκάστοτε, ὁλοπροθύμως, ἡ Ἕνωσις Μαστιχοπαραγωγῶν Χίου. Τοῦτο περιποιεῖ ἰδιαίτερη τιμή καί ἀποτελεῖ μεγίστην εὐλογίαν τόσον γιά τό νησί μας, ὅσον καί γιά τούς κατοίκους του.
Ἡ Ἱερά Μητρόπολις, προκειμένου νά δώσει ἔμφασιν στό γεγονός αὐτό, ἑτοιμάζει προσκυνηματικήν ἐκδρομήν, πρός μετάβασιν στό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον καί παράδοσιν τῆς ἀπαιτουμένης ποσότητας τῆς μαστίχης στόν Παναγιώτατον Οἰκουμενικόν Πατριάρχην κ. κ. Βαρθολομαῖον, ἐπεσπώμενοι τήν εὐλογίαν τῆς Μητρός Μεγάλης τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας.
Ἡ διάρκεια τῆς ἐκδρομῆς θά εἶναι τετραήμερη ἤτοι ἀπό 18ης ἕως 21ης Φεβρουαρίου.
Ὅσοι ἀπό τούς χριστιανούς ἐπιθυμοῦν νά λάβουν μέρος θά πρέπει νά τό δηλώσουν τό ἀργότερον μέχρι καί τῆς 6ης Φεβρουαρίου:
α) Στά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, τηλ. 2271044045-2271043045
β) Στόν Αἰδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Στυλιανόν Μανώλην, τηλ. 2271022914
ἀπ’ ὅπου θά λαμβάνουν καί περισσότερες πληροφορίες.


Τετραήμερη προσκυνηματική ἐκδρομή στήν Κωνσταντινούπολη,
ὑπό τήν πνευματικήν ἡγεσίαν τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν κ. Μάρκου.


Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Χίου διοργανώνει 4ήμερη προσκυνηματική ἐκδρομή στήν Κωνσταντινούπολη, ἀπό 18ης ἕως 21ης Φεβρουαρίου 2012, μέσῳ Σμύρνης, ἀεροπορικῶς, ὡς ἀκολούθως:
1η ΗΜΕΡΑ: Τσεσμέ - Σμύρνη - Κωνσταντινούπολη
Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου στις 7.15 π.μ. Έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση από το λιμάνι της Χίου για Τσεσμέ στις 08.00 . Άφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ και άμεση αναχώρηση με πούλμαν για το αεροδρόμιο της Σμύρνης, όπου θα φθάσουμε μετά από μία ώρα. Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη με την ATLAS JET στις 11.30. Άφιξη μετά από πτήση 45 λεπτών και επίσκεψη στη Μονή της Χώρας, φημισμένη για τα θαυμάσια βυζαντινά ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Στη συνέχεια περιήγηση στο Τοπ Καπί, παλάτι των Σουλτάνων από το 16ο έως το 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους, σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά και τον Κεράτιο Κόλπο. Στις αίθουσές του στεγάζονται αντικείμενα χρήσης των σουλτάνων, ενδυμασίες και πολύτιμα κοσμήματα. Το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο GRAND OZTANIK στην πλατεία Ταξίμ. Ελεύθερος χρόνος για μία βόλτα στην Μεγάλη οδό του Πέραν, στην οποία μπορείτε να βρείτε εμπορικά καταστήματα, βιβλιοπωλεία, αίθουσες κινηματογράφων, ζαχαροπλαστεία , εστιατόρια, καφέ και μπαρ διαδέχονται το ένα το άλλο δίνοντας στον επισκέπτη πολλές επιλογές για ψυχαγωγία. Εδώ βρίσκονται επίσης η Αγία Τριάδα, Σταυροδρομίου, το Ζάππειο Παρθεναγωγείο, το Ζωγράφειο Λύκειο και ο Πύργος του Γαλατά, από τη βεράντα του οποίου μπορείτε να απολαύσετε μία μαγευτική θέα της Πόλης και των νησιών.
2η ΗΜΕΡΑ: Κωνσταντινούπολη
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μετάβαση στο Βόσπορο και εκκλησιασμός στον Ι. Ναό Αγ. Χαραλάμπους, όπου θα προστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης και θα συμπροσευχηθή ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας. Μετά τη Θεία Λειτουργία , κρουαζιέρα με πλοιάριο στο Βόσπορο με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και την πλούσια βλάστηση. Θα περάσουμε από το Μεσοχώρι ( Ortakoy), πλούσιο προάστιο με έντονη την παρουσία των Ελλήνων για πολλούς αιώνες, το Μέγα Ρεύμα, το Μπεμπέκ με τα κομψά ξύλινα αρχοντικά δίπλα στη θάλασσα, το οχυρό της Ρωμυλίας, το Πάρκο Εμιργκάν
(διάσημο για τις τουλίπες του), το Νεοχώρι ( το μεγαλύτερο ελληνικό χωριό του Βοσπόρου) και τα Θεραπειά, σημαντικό θέρετρο των Φαναριωτών με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και την πλούσια βλάστηση. Επόμενος σταθμός μας είναι η Αγία Σοφία, ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά και θρησκευτικά μνημεία όλων των εποχών. Περιήγηση και στη συνέχεια επίσκεψη στη βυζαντινή υπόγεια δεξαμενή του 6ου αιώνα, τη Βασιλική δεξαμενή του Ιουστινιανού, που 335 ογκώδεις κορινθιακές κολώνες στηρίζουν τον τεράστιο θόλο της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ: Κωνσταντινούπολη
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο προσκύνημα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, στην Παναγία των Βλαχερνών και στην Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλή, όπου βρίσκεται το κοιμητήριο με τους τάφους των Πατριαρχών. Μετά από μία σύντομη περιήγηση στα Τείχη της Πόλης, τμήματα των οποίων διασώζονται από την εποχή του Μέγα Θεοδόσιου, αναχώρηση με πλοιάριο για τη Χάλκη. Επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή και ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Πρίγκηπο με τις πολυτελείς επαύλεις και το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στην ξακουστή σκεπαστή αγορά της Κωνσταντινούπολης με τα 4.000 μαγαζιά και τις πολυάριθμες ζωγραφιστές στοές. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ: Κωνσταντινούπολη - Σμύρνη - Τσεσμέ
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για μία τελευταία βόλτα στην αγορά. Στις 09.30 συγκέντρωση στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Στις 11.30 αναχώρηση για Σμύρνη με πτήση της ATLAS JET. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Σμύρνης μετά από 45 λεπτά. Μεταφορά στην πόλη και ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το κέντρο του Τσεσμέ. Περιήγηση και επίσκεψη στην υπό αναστήλωση εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπου. Μεταφορά στο λιμάνι και έλεγχος διαβατηρίων/ταυτοτήτων. Αναχώρηση για Χίο στις 17.30.

Τιμή κατ’ άτομο: 275 € ( σε δίκλινα δωμάτια)
Επιβάρυνση μονόκλινου: 90 €

Τι σας προσφέρουμε :
1. Εισιτήρια πλοίου Χίο – Τσεσμέ – Χίο
2. Αεροπορικά εισιτήρια Σμύρνη –Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη
3. Πούλμαν πολυτελές, καινούριο & κλιματιζόμενο για μετακινήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
4. 3 διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη σε ξενοδοχείο 4* sup. στο Ταξίμ με πρωινό .
5. Τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό κ. Κατερίνα Πρόκου ( στην Κωνσταντινούπολη και στη μεταφορά Τσεσμέ –Σμύρνη –Τσεσμέ)
6. Κρουαζιέρα στα Πριγκιποννήσια

Δεν περιλαμβάνονται:
1. Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
2. Γεύματα κατά την διάρκεια των εκδρομών σε τοπικά εστιατόρια
3. Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη συμμετοχή στην εκδρομή απαιτείται έγκυρο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: 6 Φεβρουαρίου 2012