Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΠΝΟ : ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

Την πλήρη αντίθεσή της, σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του υφισταμένου θεσμικού πλαισίου στην ακτοπλοΐα, τη στελέχωση των πλοίων, τη δεκάμηνη απασχόληση, το πιστοποιητικό ελληνομάθειας για τα πληρώματα και το ωράριο εργασίας των ναυτεργατών, εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.


Επίσης, επαναβεβαιώνει την κάθετη αντίθεσή της στην ακολουθούμενη πρακτική έκδοσης ειδικών συνθέσεων στα πλοία και ζητά να σταματήσει η παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ναυτεργατών από μεγάλη μερίδα εφοπλιστικών εταιρειών.

Το προεδρείο της ΠΝΟ θα έχει αύριο στις 11 το πρωί συνάντηση στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο υφυπουργός, αναφερόμενος σήμερα στη διακομματική επιτροπή για την ακτοπλοία, είπε, ότι έως τώρα έχουν ακουστεί οι προτάσεις των ακτοπλόων και αύριο αφού ακουστούν και οι θέσεις των ναυτεργατών, θα υπάρξει νέα συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική πρόταση, "για το τι θέλουμε να κάνουμε, προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα στον κλάδο".

"Κοινή πεποίθηση και των τριών κομμάτων είναι, ότι δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο στην ακτοπλοϊα", δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ
newpost.gr