Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ GOURMET ΣΤΗ ΧΙΟ




Μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Β.Αιγαίου κυρίας Λίτσας Λύκου, της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, της Mediterra Χίου, δημοσιογράφοι του περιοδικού «ΒΗΜΑ Gourmet» πραγματοποίησαν ρεπορτάζ για τη Χίο την περασμένη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, η κα Μελίσσα Στοΐλη και ο κ. Μενέλαος Μύριλλας έφτασαν στο νησί μας την Πέμπτη 26/1 και παρέμειναν μέχρι και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου. Φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο “Grecian Castle” και επισκέφθηκαν τον Κάμπο και το “Citrus”, τα εργοστάσια «Πελινναίον», το «Χιώτικο Κελάρι», τα παραδοσιακά εστιατόρια «Χότζας» και «Μάκελλος», το φούρνο του Γιάννη Αποστολή στο Πιτυός και τα παστέλια «Πρωάκη».
Επίσης, την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, το “Mastihashop”, το εργαστήριο Μαστίχας και τα Μαστιχοχώρια.
Το πρόγραμμα τους επιμελήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης, σε συνεργασία με την κα Βάσω Κριτάκη και την κα Έφη Λυπαρή από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, προσανατολισμένο στις προτάσεις και τα θεματικά ενδιαφέροντα των δημοσιογράφων.
Το γαστρονομικό οδοιπορικό στη Χίο θα παρουσιαστεί στο «ΒΗΜΑ Gourmet» που θα κυκλοφορήσει με την εφημερίδα «ΒΗΜΑ» την Κυριακή 12 Φεβρουάριου 2012.

Από το Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Χίου








:
1.