Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Χίου προκηρύσσει διαγωνισμό δημιουργίας επετειακού σήματος - ιδέας



 
Το 2013 οι Χιώτες Πρόσκοποι συμπληρώνουν 100 χρόνια συνεχούς δράσης και προσφοράς και προγραμματίζουν μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Μέσα από τις ενέργειες αυτές θα παρουσιαστεί η ιστορία του Χιακού Προσκοπισμού από το 1913 μέχρι σήμερα και η συμβολή του στην εξέλιξη και την ιστορική διαδρομή της Χίου.

 Στο πλαίσιο του εορτασμού, η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Χίου προκηρύσσει διαγωνισμό δημιουργίας επετειακού σήματος - ιδέας το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που εντάσσονται στον εορτασμό των 100 χρόνων καθώς και σε όλα τα σχετικά έντυπα.
        Για τη δημιουργία του σήματος θα πρέπει να ληφθούν υπόψη:
1.      Το σλόγκαν των 100 χρόνων που είναι "100 χρόνια μαζί"
με την υποστηρικτική φράση "Χιώτες πρόσκοποι".
2.      Η απόδοση του πνεύματος της επετείου.
3.      Η αυθεντικότητα.
4.      Η φαντασία.

    
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι.
     Οι προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση : 100xroniamazi@sep.org.gr ή με φάκελο στη διεύθυνση της Περιφερειακής Εφορείας Χίου, Δωρ. Πρωίου 19, 82100 Χίος.
        Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προτάσεων έχει οριστεί η Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012.
      Όλα τα αποκλειστικά και μεταβιβαζόμενα δικαιώματα για χρήση, δημοσίευση, διαφήμιση, αντιγραφή, αλλαγή, τροποποίηση και αναπαραγωγή με όλους τους πιθανούς τρόπους του σήματος που θα αποκτηθούν θα πρέπει να ανατεθούν χωρίς αντιπαροχή στην Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Χίου. Αποκλειστικό δικαίωμα σημαίνει πως κανένα άλλο άτομο δε θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το σήμα, συμπεριλαμβανομένου και του διαγωνιζομένου.
    Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Χίου θα έχει, επίσης, το δικαίωμα να τροποποιήσει και να αλλάξει το σήμα, να διεξάγει έναν επαγγελματικό ανασχεδιασμό, να δημιουργήσει διαφορετικές εκδοχές του σήματος σε σχέση με το χρώμα, το μέγεθος, τη μορφή, την ανάλυση και όλες τις άλλες ιδιότητες χωρίς κανέναν περιορισμό.
      Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους:
1.      Γιώργη Βουλάμαντη
2.      Γιάννη Σαλιάρη
3.      Δημήτρη Λύκο
4.      Δημήτρη Ζήσιμο
5.      Μαρία Συρρή - Λιαδή
6.      Νικολή Φράσκο
7.      Αντώνη Τσατσαρώνη
8.      Νίκο Κατσαράκη
         Σε όλες τις προτάσεις θα δοθεί αναμνηστικό συμμετοχής, ενώ σ’ αυτή που θα επιλεγεί θα απονεμηθεί έπαινος και αναμνηστική πλακέτα.