Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Βράβευση 40 συλλόγων και ομάδων εθελοντών της Λέσβου



Γράφει η Γεωργία Σαράφη στο ΕΜΠΡΟΣ. Σε μια όμορφη και ταυτόχρονα συγκινητική εκδήλωση, βραβεύτηκαν από την Επιτροπή Ενίσχυσης Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και το Επιμελητήριο Λέσβου, οι σύλλογοι και οι ομάδες εθελοντών αιμοδοτών του νησιού.

Για τη μεγάλη προσφορά τους στους συμπολίτες μας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, τιμήθηκαν οι εθελοντές αιμοδότες, βράβευση που τους έδωσε ώθηση να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το σπουδαίας σημασίας έργο και την ανεκτίμητη προσφορά τους.
Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου «Ιωάννης Παυλακέλλης» την Τετάρτη, βραβεύτηκαν οι 40 παρακάτω σύλλογοι και ομάδες εθελοντών αιμοδοτών: Μυτιλήνης, Πλωμαρίου, Ευεργέτουλα, Παγγεραγωτικού, Μικρασιατών Καλλονής, Μήθυμνας, Πέτρας, Μανταμάδου – Πελόπης, Αγίας Παρασκευής, Κάπης, Εργαζομένων ΔΕΗ, Μεσοτόπου, Παρακοίλων, Άγρας, Ερεσού, Δαφίων, Αργένου, Πανεπιστημίου Αιγαίου, Συκαμνιάς, Σιγρίου, Φίλιας, Στύψης, Άντισσας, Σκαλοχωρίου, Στρατιωτικής Διοίκησης, Χιδήρων, Βρίσας, Βατούσας, Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάσου, Λαφιώνα, ΕΚΑΒ, Βασιλικών, Πολιχνίτου, Σκοπέλου, Σχολής ΟΑΕΔ, Λισβορίου, «Λιοστάσι» Λουτρών, Επιτροπής Νεολαίας Μυτιλήνης, Σταθμού Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Μυτιλήνης και Γιατρών ΕΣΥ.
Η καλύτερη χρονιά
Στον απολογισμό του έργου των εθελοντών για το 2011, που έκανε ο γραμματέας της Επιτροπής Ενίσχυσης, Δημήτρης Μπουρνούς, τόνισε πως παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες της Λέσβου, η χρονιά που μας πέρασε, ήταν η καλύτερη σε ποσότητα προσφερόμενου αίματος στο νησί μας, αφού συγκεντρώθηκαν 2.605 μονάδες. Στην εκδήλωση, μετά τον απολογισμό, ανακοινώθηκαν οι νέες πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου μέσω του Σωματείου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των μελών. Με σύμφωνη απόφαση της Δ.Ε., το Επιμελητήριο προχωρά στη δημιουργία ομάδας εθελοντών αιμοδοτών των μελών του, με αυτόνομη διαχείριση, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης και άλλων κωμοπόλεων του νησιού.
Παράλληλα, εκτυπώθηκαν 3.000 αφίσες, που διανεμήθηκαν σε όλους τους συλλόγους και τις ομάδες ώστε να βελτιωθεί η προσέλευση των εθελοντών στις αιμοδοσίες, ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις για την καλύτερη διοργάνωση των αιμοδοσιών και την ορθότερη διάθεση του αίματος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης, ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλλη, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Δημήτρης Κατσιφαράκης, εκπρόσωπος της Μητρόπολης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Αντιμετώπισης Θαλασσαιμίας και άλλοι.
Μιλώντας στο «Ε» ο γραμματέας της Επιτροπής, Δημήτρης Μπουρνούς, είπε: «Ήταν μια σημαντική εκδήλωση, από την άποψη ότι τιμήθηκαν άνθρωποι που παράλληλα με τα οξυμμένα βιοτικά τους προβλήματα πρωτοστατούν στην ανεκτίμητη κοινωνική αυτή πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα το νησί μας να είναι από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας σε προσφορά αίματος. Βέβαια οι προσπάθειες πρέπει να ενταθούν ακόμη πιο πολύ, για να επιτευχθεί η πλήρης επάρκεια αίματος σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.»

http://www.emprosnet.gr