Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Λέσβος : Δήλωση του Σπ.Γαληνού για την δήθεν επαπειλούμενη έξοδο της χώρας μας από την ζώνη του ευρώ


Αναφορικά με τα εκβιαστικά διλλήματα και την προσπάθεια κατατρομοκράτησης των πολιτών για την δήθεν επαπειλούμενη έξοδο  της Χώρας από τη ζώνη του Ευρώ, ο κ Σπ. Γαληνός δήλωσε τα εξής:

« Η ένταξη και παραμονή της Χώρας στην Ευρωζώνη, αποτελεί στρατηγική επιλογή και δεν τίθεται σε συζήτηση.
Ο πανικός που προκαλεί στους κ.κ Σαμαρά και Βενιζέλο η κατάρρευση των ποσοστών των κομμάτων τους οφείλεται στις πολιτικές τους επιλογές, στις προσωπικές δεσμεύσεις και στις εξαρτήσεις καθώς και η προσπάθεια να «επιβάλλουν» με εκβιασμούς την πολιτική τους διάσωση, τους οδηγεί στην υιοθέτηση απειλών εναντίον του Ελληνικού Λαού, για δήθεν τιμωρία του με «αποπομπή» της Χώρας από το Ευρώ.
Αυτή η πρακτική ταύτισης με τους διεθνείς τοκογλύφους, αποδεικνύει τον πολιτικό αμοραλισμό που υιοθέτησαν και χαρακτηρίζει πλέον τους δύο εταίρους των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Ουδείς μπορεί να εκδιώξει την Ελλάδα από το Ευρώ. Δεν υπάρχει τέτοια νομική δυνατότητα.
Ουδείς πραγματικός οικονομικός λόγος υφίσταται που να μπορεί να αναγκάσει τη Χώρα σε έξοδο από το Ευρώ.
Οι απειλές διακοπής χρηματοδότησης, ώστε να αναγκαστεί η Χώρα σε εθελούσια έξοδο, είναι εκβιαστικά «επιχειρήματα» των τοκογλύφων και εκείνων των «εταίρων» που έχουν χρησιμοποιήσει το Ευρώ για εθνικό πλουτισμό εις βάρος των λαών της Ευρώπης. Η πολιτική αυτή, έχει ήδη καταρρεύσει σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Στις 17 Ιουνίου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι η εγγύηση σχηματισμού Κυβέρνησης που θα απαλλάξει τη Χώρα από το μνημόνιο.
Θα είναι η εγγύηση ότι με το ρυθμιστικό τους ρόλο δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ακραίες και άκριτες πολιτικές  στη Χώρα.
Θα είναι η εγγύηση της ισορροπίας ενός πολιτικού συστήματος που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, αφήνοντας στο περιθώριο εκείνους που τον έφεραν με τα μνημόνια και την πολιτική τους στη σημερινή τραγική κατάσταση»