Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Κολοκυθόπιτα Χιώτικη



Υλικά!1 κιλό αλεύρι
1 αυγό
λίγο λάδι
1 κιλό κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι βούτυρο

αλατοπίπερο
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζάνι χωριάτικο τυρί τριμμένο
1 παξιμάδι σταρένιο τριμμένο



ΕκτέλεσηΓια να φτιάξουμε δύο φύλλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ, τα τρία τέταρτα περίπου του αλευριού, το λάδι, τα αυγά και όσο νερό σηκώσει. Πλάθουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες και ανοίγουμε δύο φύλλα. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα ξύνουμε, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα σοτάρομε με  βούτυρο, τα αλατοπιπερώνομε και τα αφήνουμε για λίγο στη φωτιά.
Μόλις τα βγάλουμε, προσθέτομε τα χτυπημένα αυγά, το τυρί και το σιταρένιο παξιμάδι.
Σε ένα λαδωμένο ταψί, τοποθετούμε το πρώτο φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο, το βουτυρώνουμε, και χαράζουμε την επιφάνειά του σε τρίγωνα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά.