Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Στο γραφείο του Γιώργου Καμίνη οι εκπρόσωποι του ΟΤΑ- Κλειστό το κέντρο


sto-grafeio-toy-giorgoy-kamini-oi-ekprosopoi-toy-otakleisto-to-kentro 
Νέο γύρο κινητοποιήσεων, με στάσεις εργασίας, καταλήψεις σε υπηρεσίες δήμων και πορείες αρχίζει από σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.


Εκατοντάδες εργαζόμενοι πραγματοποιήσαν πορεία διαμαρτυρίας προς το δημαρχείο Αθηνών. Λίγο μετά τις 11 το πρωί η πορεία έφτασε στο Δημαρχείο Αθηνών, ενώ κλειστή είναι η οδός Λιοσίων και η Αθηνάς. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα συνάντηση των προέδρων των συνδικάτων με το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.


Εργαζόμενοι του δήμου Αθηναίων βρίσκονται επίσης έξω από το δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά. Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν και κατέλαβαν το κτήριο της οδού Λιοσίων.

Την ίδια ώρα εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν προχωρήσει σε γενικευμένεςκαταλήψεις των κτηρίων και των υπηρεσιών των Δήμων, οι οποίες θα επεκτεθούν μέσα στην εβδομάδα, ώστε όταν χορηγηθούν τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μην λειτουργεί καμία υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κλειστοί είναι αρκετοί παιδικοί σταθμοί στην Αθήνα και η αποκομιδή των απορριμάτων έχει σταματήσει. 
 
Εξάλλου, σε στάση εργασίας έως το τέλος του ωραρίου βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες για τον προπηλακισμό του Γερμανού προξένου. Στις 12 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου θα οδηγηθούν οι συλληφθέντες για να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ήδη, οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη έχουν κάνει καταλήψεις σε παιδικούς σταθμούς στους δήμους Θεσσαλονίκης και Ευόσμου – Κορδελιού, όπως επίσης και όλες τις υπηρεσίες των δήμων.


Για την Τρίτη έχει προγραμματισθεί τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια. Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων να αποφασίσουν την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων από Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, ώστε η απόφαση για τη μη χορήγηση των στοιχείων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δηλώνει τέλος ότι δεν θα επιτρέψει «καμιά απόλυση εργαζομένου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και ότι είναι αποφασισμένη για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.
newpost.gr