Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΓΟΡΓΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ




gorgi-anadiorganosi-toy-ypoyrgeioy-toy-diapistonei-o-kostas-moysoyroulis 
Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με άξονες την πολιτική ασφαλείας, τη λιμενική πολιτική, τη νησιωτική και τη ναυτιλιακή, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Μουσουρούλης, από τη Μυτιλήνη.

Όπως σημείωσε ο κ. Μουσουρούλης, η διοικητική αναδιοργάνωση του υπουργείου προχωρά με ταχείς ρυθμούς. «Δημιουργούμε μια σύγχρονη δομή, να κάνουμε περισσότερα με λιγότερους πόρους», επεσήμανε. 

Ακόμη, η γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αλλάζει προσανατολισμό, ασκώντας, για πρώτη φορά, αρμοδιότητα νησιωτικής πολιτικής και μιας ειδικής αναπτυξιακής στρατηγικής για τα νησιά. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, γίνεται προσπάθεια να μην υπάρχει διακοπή σύνδεσης και να μην μειωθεί η συχνότητα των συνδέσεων. «Μελετάμε προσεκτικά τον επανασχεδιασμό του δικτύου. Δεν είναι κάτι που αποφασίζεται και εφαρμόζεται από τη μία στιγμή στην άλλη ειδικά όταν υπάρχουν συμβάσεις στις άγονες γραμμές που λήγουν το 2021. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε την εδαφική συνέχεια της χώρας», είπε εν συνεχεία ο κ. Μουσουρούλης. 

Η 5η Δεκεμβρίου, προσέθεσε ο υπουργός, είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων στο διάλογο που έχει ξεκινήσει για την ακτοπλοΐα. Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2013 θα ακολουθήσουν πολιτικές αποφάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις, καθώς ο κλάδος είχεσυσσωρευμένα προβλήματα, τα οποία επιταχύνθηκε από την οικονομική κρίση, επεσήμανε ο υπουργός. 

Τέλος, ο Κώστας Μουσουρούλης, κάνοντας αναφορά στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, είπε πως στο υπουργείο τέθηκαν τέσσερις στόχοι, οι οποίοι και επιτεύχθηκαν. Πρώτον, ηδιασφάλιση της λειτουργίας όλων των πλωτών και εναέριων μέσων του Λιμενικού Σωματος. Δεύτερον, ο επανασχεδιασμός στο επιχειρησιακό σκέλος. Τρίτον, η διακλαδική συνεργασία. Τέταρτον, η συνέχιση του σχεδίου Ποσειδών της Frontex, που επρόκειτο να διακοπεί.
newpost.gr