Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ : Η ΛΕΣΒΟΣ ΘΑ "ΣΠΑΣΕΙ" ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ



«Θέλω να πιστεύω ότι ο Δήμος Λέσβου θα “σπάσει” σε τρεις δήμους προκειμένου να είναι λειτουργικός προς όφελος της Διοίκησης και της εξυπηρέτησης των πολιτών». Αυτό δήλωσε από τη Λέσβου και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της τοπικής ΝΟΔΕ, όπου παρευρέθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός ΕσωτερικώνΧαράλαμπος Αθανασίου.
Παράλληλα, σημείωσε πως περί τα μέσα του έτους αυτού θα ξεκινήσει ο διάλογος με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για τις αλλαγές στο «Καλλικράτη»και κυρίως σε όσους δήμους εντοπίζονται προβλήματα διοίκησης και λειτουργίας, όπως στο Δήμο Λέσβου.
Να σημειωθεί πως τον περασμένο Ιούλιο, μετά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Δημήτρη Βουνάτσο, είχε μιλήσει για τη δημιουργία περισσοτέρων δήμων στο νησί, με βάση την εισήγηση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία -ως γνωστόν- προβλέπει τη δημιουργία πέντε δήμων.
Λεφτά στο Δήμο Λέσβου μέσω… Αθανασίου
Ερωτηθείς για την χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών στη Λέσβο από την πρόσφατη νεροποντή, τόνισε ότι ήδη έχει δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο μοιράστηκε ισόποσα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στο Δήμο Λέσβου.
Με αφορμή δε αυτή την αναφορά κάλεσε τον Δήμο Λέσβου να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς στην αποκατάσταση των ζημιών και κυρίως της αγροτικής οδοποιίας. Επιπροσθέτως, είπε από το Εθνικό Ταμείο Οδοποιίας εξασφαλίσαμε επιπλέον το ποσό των 500.000 ευρώ που θα δοθεί στην Περιφέρεια για τον ίδιο λόγο. Σε ό,τι αφορά επίσης το Δήμο Λέσβου είπε μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα δοθούν 7,3 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
aftodioikisi.gr