Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΛΗΜΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ





Την οργή, αγανάκτηση και απόγνωση των μαθητών του Αγίου Ευστρατίου και της Λήμνου, εξαιτίας των λειτουργικών κενών σε εκπαιδευτικούς πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «οι μαθητές των σχολείων, βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση» καθώς όχι μόνο «δεν δύνανται να πάρουν τα πτυχία της ειδικότητάς τους» αλλά «κινδυνεύουν να στερηθούν και τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!»

«Είναι αδιανόητο η σχολική χρονιά να βρίσκεται ήδη στο δεύτερο τετράμηνο και να μην υπάρχουν ακόμα καθηγητές ούτε για τις βασικές ειδικότητες των σχολείων», υπογραμμίζει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για το εάν «προτίθεται να προσλάβει επιτέλους αναπληρωτές καθηγητές», καθώς «δεν είναι δυνατόν υπό τις παρούσες συνθήκες, να συναγωνιστούν οι μαθητές των προαναφερόμενων περιοχών, τους μαθητές άλλων σχολείων της χώρας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ
ΘΕΜΑ : ΚενΑ ΕκπαιδευτικΩν Δευτεροβαθμιας ΕκπαΙδευσης στα νησια ΛΗμνοσ και ΑγΙοσ Ευστρατίοσ

Κύριε Υπουργέ,
Έχοντας στην κοινοβουλευτική μου ευθύνη τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, σε μία από τις πολλές επισκέψεις μου στη Νήσο Λήμνο πληροφορήθηκα ότι αν και το πρώτο τετράμηνο στα σχολεία έχει ήδη λήξει, τα λειτουργικά κενά που υπήρχαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο παραμένουν.

Πιο συγκεκριμένα, στο Γυμνάσιο Αγίου Ευστρατίου λείπουν οι παρακάτω ειδικότητες:

ΠΕ13 Νομικών –Πολιτικών Επιστημών (1)
ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής (1)
ΠΕ05 Γαλλικής Φιλολογίας (1)
ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας (1),
ενώ στα σχολεία της Λήμνου λείπουν:
ΠΕ03 Μαθηματικών ένα (1)
ΠΕ 17.02 Μηχανολόγων ΑΣΕΤΕΜ/ΤΕΙ δύο (2)
ΠΕ 17.03 Ηλεκτρολόγων ΑΣΕΤΕΜ/ΤΕΙ ένα (1)
ΠΕ 18.18 Οχημάτων ΤΕΙ ένα (1)
ΠΕ16 Μουσικών ένα (1)

Διευκρινίζεται ότι όλα τα κενά που υπάρχουν στη Λήμνο, πλην του Μουσικού, αφορούν στο ίδιο σχολείο, το ΕΠΑΛ Μούδρου και αφορούν μαθήματα ειδικότητας και επομένως πανελλαδικώς εξεταζόμενα. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αφενός οι μαθητές του σχολείου να βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όσον αφορά στη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς έως και σήμερα δεν έχουν διδαχθεί τα παραπάνω μαθήματα, αφετέρου να κινδυνεύουν να μην πάρουν τα πτυχία της ειδικότητάς τους, αφού δε διδάσκονται τα μαθήματα αυτά.

Οι προηγούμενες απαντήσεις σας στην Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε. Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου) ότι δεν επαρκούν οι πιστώσεις για την κάλυψη των κενών, το μόνο που κατάφεραν είναι να αυξήσουν την οργή, την αγανάκτηση  και την απόγνωση των μαθητών και των γονιών.

Είναι αδιανόητο η σχολική χρονιά να βρίσκεται ήδη στο δεύτερο τετράμηνο και να μην υπάρχουν ακόμα καθηγητές ούτε για τις βασικές ειδικότητες των σχολείων.


Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1. Πότε σκοπεύετε να προσλάβετε επιτέλους τους απαραίτητους αναπληρωτές;

2. Γιατί τόσα χρόνια δεν διορίστηκαν μόνιμοι καθηγητές στις θέσεις αυτές, αφού μιλάμε για πάγιες ανάγκες;

3. Είναι δυνατόν να συναγωνιστούν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μούδρου μαθητές άλλων σχολείων της χώρας στις Πανελλαδικές εξετάσεις; Σε ποια ύλη θα κληθούν να εξεταστούν;

4. Τι θα γίνει με τα πτυχία και τα απολυτήρια των μαθητών της Γ’ ΕΠΑΛ, αλλά και με την προαγωγή των μαθητών της Β’ ΕΠΑΛ;

5. Προτίθεστε να θεσπίσετε ειδικές ρυθμίσεις όσον αφορά στη συμμετοχή των μαθητών του ΕΠΑΛ Μούδρου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις;



Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ