Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ


Μια σημαντική μάχη στον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη κέρδισε η πρόταση του βουλευτή Χίου, Κώστα Τριαντάφυλλου, ο οποίος, τον περασμένο Ιανουάριο κατέθεσε αίτημα (motion) προς την Κοινοβουλευτική Συνέλευση, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών και την επεξεργασία προτάσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, που, πλέον, αποτελεί απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ίδια τη δημοκρατία στην Ευρώπη.

Θυμίζουμε, ότι στην πρότασή του - την οποία υποστήριξαν θερμά και συνυπέγραψαν 65 Ευρωπαίοι βουλευτές από 27 χώρες, από όλες τις πολιτικές ομάδες και σύσσωμη σχεδόν, η ελληνική αντιπροσωπεία- ο Κώστας Τριαντάφυλλος έκανε αναφορά στο πρόβλημα της ανεργίας, που μαστίζει περισσότερο τους νέους των χωρών του «ευρωπαϊκού Νότου», με τους δείκτες να ανεβαίνουν, συνεχώς.

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Τριαντάφυλλος υποστήριξε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να εξετάσει επισταμένως τους λόγους, που στις χώρες αυτές το φαινόμενο παρουσιάζει έξαρση και να υιοθετήσει συγκεκριμένη στρατηγική για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων σε κάθε μία από τις χώρες αυτές ξεχωριστά, αλλά και συνολικά.

Η αίτηση (motion) κατέληγε στην πρόταση διεξαγωγής διαλόγου, για σύνταξη πρότασης και έκδοση απόφασης από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση για το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη.

Η πρότασή του αυτή, αποφασίσθηκε, σήμερα, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, να ενσωματωθεί στο υλικό της τελικής πρότασης του Συμβουλίου για «την πρόσβαση όλων σε αξιοπρεπή απασχόληση», η οποία θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.