Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, θέτοντας υπόψη του τα έγγραφα των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ» της Λέσβου και «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» της Χίου, με τα οποία ζητούν τη συμπαράστασή του σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να επιχειρηθεί η μείωση της οργανικότητας των Σχολικών Μονάδων, αποφάσισε ομόφωνα τη συμπαράστασή του στον αγώνα των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα συζητήθηκε ως Εκτός Ημερησίας Διάταξης και ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1)    Το Περιφερειακό Συμβούλιο συμπαραστέκεται στον Αγώνα των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ζητά να μη ληφθεί καμία απόφαση μείωσης των οργανικών θέσεων στα σχολεία, χωρίς ουσιαστικό διάλογο με τη Δ.Ο.Ε. και τους τοπικούς συλλόγους των Εκπαιδευτικών.
2)     Είναι απαράδεκτο να υποβαθμιστεί στη λογική του «Δημοσιονομικού ορθολογισμού» η εκπαίδευση να γιγαντωθούν τα τμήματα και να μειωθούν ή και να καταργηθούν τα ολοήμερα σχολεία.
3)    Να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα, το παραμεθόριο της περιοχής και ότι πολλά σχολεία στην Περιφέρειά μας είναι δυσπρόσιτα.
4)    Η παρούσα απόφαση να αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας και στα πολιτικά κόμματα της Βουλής των Ελλήνων.