Τρίτη 23 Απριλίου 2013

MAΛΛΟΝ ΠΡΟΣ ΤΕΛΗ ΜΑΪΟΥ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ





Την ώρα που ψήνεται ο ανασχηματισμός στην Ελλάδα, ο Κουβέλης κάνει την πρώτη του κίνηση εκτός Ελλάδας, πηγαίνοντας στις Βρυξέλλες για να δει τον Μπαρόζο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Μάιο θα τον ακολουθήσει ο Βενιζέλος.. Οι επισκέψεις και οι επαφές μέχρι στιγμής γίνονται μόνο εντός των ευρωπαϊκών ορίων.
Ο ανασχηματισμός πλέον, τοποθετείται για τέλη Μαίου αρχές Ιουνίου, κοντά στη νέα αξιολόγηση της τρόικα για την ελληνική οικονομία. Τότε, θα κάνει τα πρώτα της γενέθλια η τρικομματική κυβέρνηση, ενώ θα υπάρξει και ο «αέρας» για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Ο Σαμαράς ετοιμάζει το ταξίδι του μέσα στον Μάιο για το Πεκίνο, ενώ γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια για αυτό στις ΗΠΑ, με απώτερο στόχο να δει και τον ίδιο τον Ομπάμα, αν και μέχρι αυτή την ώρα για αυτή τη συνάντηση δεν υπάρχει κάποιοι θετικό σημάδι.
Μάλιστα, λέγεται ότι το επιτελείο Σαμαρά με το που έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο που διοργανώνει το Αmerican Jewish Committee έσπευσε να δηλώσει συμμετοχή, αποσκοπώντας έστω και εκεί σε μια συνάντηση με τον Ομπάμα (ακόμα και στο όρθιο για μια χαιρετούρα ολίγων λεπτών).
Στην Ιπποκράτους ο Βενιζέλος ήδη γράφει και σβήνει ονόματα, ενώ δεν είναι λίγοι που έχουν σπεύσει να ράψουν υπουργικά κοστούμια. Ο Βενιζέλος πιστεύει ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή στην κυβέρνηση θα τον ξεκολλήσει από το μονοψήφιο ποσοστό.
Ο Κουβέλης από την άλλη, επιμένει στους Ρουπακιώτη και Μανιτάκη. Η επίσκεψή του στις Βρυξέλλες πάντως, έχει μεταφραστεί ως πολιτική κίνηση για τον ίδιο, ενόψει ανασχηματισμού.

κείμενο ekonomikos