Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ANTAΡΣΥΑ ΧΙΟΥ : ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ


Ο αγώνας των καθηγητών,
αγώνας όλης της κοινωνίας μέχρι την τελική νίκη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου χαιρετίζει την αγωνιστική απόφαση της συνέλευσης των καθηγητών στην τοπική ΕΛΜΕ (Υπέρ: 213, Κατά:40, Λευκά:43). Η απόφαση αυτή προστίθεται σε μια σειρά  αποφάσεων υπέρ του δίκαιου αγώνα των εκπαιδευτικών που έχουν ήδη ληφθεί και λαμβάνονται στις περισσότερες ΕΛΜΕ ανά την Ελλάδα, με τεράστια συμμετοχή και συντριπτικές πλειοψηφίες.

Βάζοντας έτσι στο περιθώριο τη χουντικής και κατοχικής εμπνεύσεως επιστράτευση που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε όλο και περισσότερους κλάδους εργαζομένων, από τους ναυτεργάτες και τους εργαζομένους στο Μετρό, μέχρι τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και τους δημάρχους (όπως ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης που έλαβε σήμερα το πρωΐ το φύλλο επιστράτευσής του).

Καταδικάζουμε επίσης, την απαράδεκτη είσοδο της αστυνομίας, στη συνέλευση του σωματείου των καθηγητών (της τοπικής ΕΛΜΕ), προκειμένου να επιδώσει τα φύλλα επιστράτευσης. Ανάλογες ενέργειες που εφαρμόζονται δυστυχώς και σε άλλα μέρη της Ελλάδας αυτές τις μέρες, φέρνουν ακόμα πιο έντονα στο μυαλό όλων άλλες εποχές, γίνεται κατάφωρα πιο εμφανής η αντιδημοκρατική εκτροπή και αυταρχική επιβολή που επιχειρείται. Στόχο έχουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και να εμπεδώσουν στην κοινωνία το σημερινό «αποφασίσομεν και διαττάσομεν» της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των μαντρόσκυλών της της Χρυσής Αυγής, σε άγαστη συνεργασία και υπακοή στα κελεύσματα της Τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.

Ο αγώνας των καθηγητών, είναι αγώνας όλης της κοινωνίας και οι αποφάσεις αυτών των ημερών για διεξαγωγή του παρά την επιστράτευση έχει μεγάλη σημασία, ενώ ταυτόχρονα στέκεται απέναντι και στα παιχνίδια του συνένοχου και υποταγμένου συνδικαλισμού.

H προδοτική απόφαση της ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΠΑΜΕ) και η ένοχη σιωπή της ΓΣΕΕ υπονομεύουν την απεργία και τον αγώνα. Οι άθλιες γραφειοκρατικές ηγεσίες δεν είναι διατεθειμένες να συγκρουστούν με την κοινοβουλευτική χούντα που έχει επιβάλει η τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, δεν στηρίζουν ούτε τυπικά τους εκπαιδευτικούς και τη διάθεση για αγώνα. Είναι συνένοχες με την κυβέρνηση, τη βοηθάνε και την καλύπτουν στην πράξη στην επιστράτευση της κοινωνίας που θέλει να επιβάλλει, είναι υποταγμένες και πρέπει να απομονωθούν από τους εργαζόμενους!
Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, με τις Γενικές τους Συνελεύσεις. Με συντονισμό και μάχη τώρα σε όλο το δημόσιο. Με στήριξη και ξεσηκωμό σε όλη την κοινωνία, ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και την κυβέρνηση. Σε αυτή την υπόθεση χρειάζεται η συμβολή, η ανατρεπτική κοινή δράση όλων των ταξικών δυνάμεων και των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς. Απαιτείται ένας νέος μαχητικός γύρος πανεργατικού ξεσηκωμού που θα ανατρέψει την αντεργατική πολιτική και την επίθεση. Τώρα είναι ώρα για να βγούμε όλοι στο δρόμο!
Δηλώνουμε πως θα σταθούμε δίπλα και θα είμαστε παρόντες στον αγώνα των καθηγητών, βοηθώντας με κάθε δυνατό τρόπο, ακόμα και έξω από τα εξεταστικά κέντρα αν χρειαστεί, για να νικήσει, αλλά και ως κομμάτι συμβολής σε έναν γενικότερο μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό, για να νικήσει συνολικά η κοινωνία, απέναντι στην κυβέρνηση της υποταγής, της επιστράτευσης και της εξαθλίωσης.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου