Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ




Προς τα μέλη του ΣΦΟ και κατοίκους των Οινουσσών
Ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών» πιστεύει ότι ο πόλεμος κατά της ανεργίας, ο αγώνας κατά της εγκατάλειψης και ερήμωσης, η μάχη για τη βελτίωση της εικόνας της τοπικής οικονομίας του νησιού μας δεν μπορεί να κερδηθεί με επιδόματα φιλανθρωπίας, με διανομή τροφίμων, με σεμινάρια «επί χάρτου» και με πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
Ο ΣΦΟ πιστεύει ότι η Αιγνούσα μας χρειάζεται στις δύσκολες αυτές ώρες της κρίσης, αποφάσεις της Πολιτείας και πρωτοβουλίες της κοινωνίας, οι οποίες θα δώσουν ελπίδα και δουλειά, θα ζωντάνεψουν την οικονομία, θα εμπνεύσουν φαντασία και όραμα στους νέους κατοίκους και σε όσους θέλουν να επιστρέψουν στις πατρογονικές ρίζες.
Ως ιστορικός και αναπτυξιακός φορέας του τόπου μας, ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών» αποφάσισε να χρηματοδοτήσει εφ’ άπαξ ή με τμηματική καταβολή την ανάπτυξη της πρώτης μετά την ανακοίνωση αυτή επιχείρησης, που θα συσταθεί με έδρα τον τόπο μας με το αρχικό ποσό των 3.000,00 ευρώ για το ξεκίνημά της και καλεί τους συμπατριώτες και μέλη μας να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή.
 Η ιδέα, που θα χρηματοδοτηθεί θα πρέπει να είναι επιθετική, καινοτόμος και ριζοσπαστική και να επιλύει χρόνια προβλήματα και δυσλειτουργίες της τοπικής κοινωνίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εκτός από την οικονομική αρωγή, θα εξετάσει και την παροχή άλλων διευκολύνσεων και ενισχύσεων για το αρχικό στάδιο της λειτουργίας της νέας επιχειρήσεως, που θα συνδεθούν με την απασχόληση νέων ανέργων μονίμων κατοίκων των Οινουσσών.
Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της φαντασίας και η στήριξη της καινοτομίας, δημιουργικότητας και εργατικότητας των νέων, η επανεκκίνηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ο απεγκλωβισμός από τη νοοτροπία των πελατειακών σχέσεων, του προσωρινού «βολέματος», της απεγνωσμένης αναζήτησης της ελεημοσύνης.
Ο ΣΦΟ, παράλληλα, θα παρέχει κάθε απαιτούμενη νομική και διοικητική συνδρομή για την προώθηση της σύστασης και λειτουργίας της νέας επιχειρήσεως, την αναζήτηση προγραμμάτων από ΟΑΕΔ και ΥΠΑΝ και καλεί όλους τους συμπατριώτες και τα μέλη του Συλλόγου να υποστηρίξουν ηθικά και υλικά αυτήν την πατριωτική και αναπτυξιακή μας πρωτοβουλία.
Ο ΣΦΟ θα είναι πάντα παρών και θα στηρίζει την Αιγνούσα με όλες του τις δυνάμεις επενδύοντας στην εργατικότητα, στην αγάπη και τη φιλοπατρία των Αιγνουσιωτών.
Για το Σύλλογο «Φίλοι Οινουσσών»
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Στ. Δανιήλ
Μάιος 2013