Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ


Πράγματι, το πιο σημαντικό αυτή την περίοδο είναι οι εξετάσεις των παιδιών μας και οποιαδήποτε σύγκρουση στην παιδεία δημιουργεί αναστάτωση και ανασφάλεια στους μαθητές που καλούνται να δώσουν μια σημαντική μάχη για τη ζωή τους. Αντί όμως της απαραίτητης ηρεμίας βρίσκονται εν μέσω μιας προαναγγελθείσας σύγκρουσης. Ποιος την προκάλεσε; Ποιος δείχνοντας αδιαλλαξία και Θατσερισμό επέλεξε τη χρονική περίοδο να ανακινήσει  ένα τόσο σημαντικό θέμα; Ποιος εργαζόμενος  θα συνέχιζε να εργάζεται σαν να μην τρέχει τίποτα ενώ θα του είχαν ανακοινώσει την επικείμενη απόλυσή του;
Η κυβέρνηση επέλεξε και τον χρόνο και τον τρόπο αυτής της σύγκρουσης και χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία των ΜΜΕ προσπαθεί να κατασυκοφαντήσει τους καθηγητές και να επιδείξει Θατσερική πυγμή. Όμως οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι δεν είναι πυγμή άλλα νύχια που θα στρέφονται εναντίον όποιου τολμά να διαμαρτύρεται και να αντιδρά.
 Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την τύχη των μαθητών, ( μιας γενιάς που έχει ήδη καταδικαστεί ή να μεταναστεύσει ή να εργάζεται για ψίχουλα) ,  πριν καν οριστικοποιηθεί η απόφαση των καθηγητών, με μιας χουντικής έμπνευσης απόφαση που θυμίζει «αποφασίζομε και διατάζομε» τους έντυσε στο χακί.
  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου συμπαρίσταται  στον Αγώνα των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , καταδικάζει το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης κατά εργαζομένων όταν αποφασίζουν απεργιακούς αγώνες. Απαιτεί από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να πάρει πίσω το ΦΕΚ της ντροπής, της 11ης Μαΐου 2013 καθώς και να άρει την επιστράτευση κατά των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους Ναυτεργάτες και καλεί τα Σωματεία – μέλη του και τους εργαζόμενους του νησιού μας να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους καθηγητές.