Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΧΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, κατόπιν πρόσκλησης του βουλευτή Χίου, Κώστα Τριαντάφυλλου, για τη λειτουργία του Τελωνείου, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Χίου, του προϊσταμένου του τελωνείου, του υπευθύνου για τον Έλεγχο Διαβατηρίων, του προέδρου του Επιμελητηρίου της Χίου, του υπευθύνου του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Στη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τελωνείο, κυρίως, κτιριακά και συντήρησης, τα οποία προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις και άσχημη εικόνα για τη Χίο στους χιλιάδες εισερχόμενους τουρίστες στο νησί μας από τη γειτονική Τουρκία.
Υπογραμμίστηκε, επίσης, η ανάγκη για ενίσχυση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας με επιπλέον εκπαιδευμένο προσωπικό για την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των εισερχόμενων και των εξερχόμενων ταξιδιωτών.
Σε ένα κλίμα συνεργασίας αποφασίστηκε από τους συμμετέχοντες να αναληφθούν οι πρωτοβουλίες εκείνες που θα έχουν ως στόχο την καλύτερη λειτουργία του Τελωνείου, τις οποίες, τα συμμετέχοντα στη συνάντηση εμπλεκόμενα μέρη, δεσμεύθηκαν να στηρίξουν.
Ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, με αφορμή τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η αίθουσα του Τελωνειακού ελέγχου στο βόρειο τμήμα του κεντρικού λιμένα της Χίου είναι η πρώτη εικόνα που αποκομίζει ο εισερχόμενος στη χώρα και το νησί μας, από την Τουρκία. Η συντήρησή του και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών πρέπει να γίνει αντικείμενο συντονισμένου σχεδιασμού, για τον οποίο απαιτείται συνεργασία. Πρέπει να στηριχθούν οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειες, που πρόκειται να αναληφθούν άμεσα, έχοντας ως γνώμονα, όχι μόνο τη σημερινή κατάσταση, αλλά, κυρίως, την προσδοκία μας ότι ο αριθμός των τουριστών που διέρχεται από το Τελωνείο της Χίου θα αυξηθεί στο άμεσο μέλλον».