Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

EΓΚΡΙΣΗ ΟΡΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ : "ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙΒΩΤΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΧΙΟΥ"



Σας ενημερώνουμε ότι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, της 20ης Μαΐου 2013, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η έγκριση όρων δημοπράτησης για το έργο: «Εγκατάσταση κιβωτίων ρεύματος και νερού στο Λιμένα Χίου», προϋπολογισμού 296.000 ευρώ (με ΦΠΑ), με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013».
Συγκεκριμένα με το έργο αυτό προβλέπεται: η αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σε διάφορα τμήματα του κεντρικού λιμένα Χίου, ο έλεγχος σε δίκτυα, πίνακες, σε καλώδια, σε ασφάλειες, σε κιβώτια παροχής ρεύματος και νερού (πίλλαρς) και η αντικατάστασή τους από νέα κατάλληλων προδιαγραφών, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και καλή λειτουργία τους.
Θα εγκατασταθεί τριφασικός ηλεκτρικός πίνακας, ο οποίος θα ασφαλίζει τις αναχωρήσεις των γραμμών των πινάκων διανομής ρεύματος και θα κατασκευασθεί πλήρες ηλεκτρολογικό δίκτυο για την τροφοδότηση των πινάκων.
Επίσης θα αντικατασταθούν όλα τα χαμηλά φωτιστικά των πεζοδρομίων με νέα και θα συνδεθούν με το δίκτυο φωτισμού, ενώ στη θέση Τελωνείο εξωτερικού υα εγκατασταθεί ηλεκτρολογικό δίκτυο τροφοδοσίας, όπου θα εγκατασταθούν stand με αναμονές σύνδεσης νερού και ηλεκτρικής ενέργειας.
Το σημαντικό αυτό έργο στοχεύει στην αναβάθμιση του κεντρικού λιμένα Χίου και ειδικά στον τουριστικό τομέα, δηλ. στην παροχή υπηρεσιών κατά την παραμονή των σκαφών στο λιμάνι μας.