Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ANEKTEΛΕΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Ε/Γ - Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ


Κατά τη διάρκεια ταξιδίου ανωτέρω πλοίου τη Παρασκευή 07/06/2013 και ενώ έπλεε με την υπηρεσιακή του ταχύτητα, εκτελώντας το δρομολόγιο από Αγ. Ευστράτιο για Ψαρά, διαπιστώθηκε αύξηση φορτίου της δεξιάς κύριας μηχανής με φαινόμενο ταλάντωσης αυτής.
Αμέσως έγινε κράτηση της μηχανής.
Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Λαυρίου, εκλήθη ειδικό συνεργείο δυτών, παρουσία επιθεωρητού του παρακολουθούντος το πλοίο νηογνώμονα καθώς και παρουσία κλιμακίου των λιμενικών αρχών Λαυρίου.
Διαπιστώθηκε ότι στο δεξιό άξονα εξωτερικά του έλικα του πλοίου, υπήρχαν περιτυλιγμένα μεγάλου μήκους συρματόσχοινα και τμήματα κάβου που αφαιρέθησαν από τους δύτες.
Κατόπιν απαίτησης της κλάσης του πλοίου, θα διενεργηθεί εκτεταμένος έλεγχος για τη διαπίστωση της καλής λειτουργίας του έλικα και του ελικοφόρου άξονα.
Το πλοίο μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, θα αναχωρήσει από το Λαύριο τη Παρασκευή 14/06/2013 για τα εγκεκριμένα δρομολόγια του.
Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το ανωτέρω πλοίο τη Κυριακή 09/06/2013 και ώρα 01.30 από Λαύριο για Αγ. Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα καθώς και οι  επιβάτες από Καβάλα στις 20.00 για Λήμνο – Αγ. Ευστράτιο – Λαύριο ήδη έχουν ενημερωθεί και θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.
Η εταιρεία ζητά συγνώμη από το επιβατικό κοινό για τη ταλαιπωρία αυτή.
 Τα δρομολόγια του πλοίου  Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ τη Δευτέρα 10/06/2013 και ώρα 20.00 από Λαύριο – Αγ. Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα και επιστροφή, όπως και της Τετάρτης 12/06/2013 από Λαύριο στις 16.00 για Ψαρά – Αγ. Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα και επιστροφή, θα εκτελεστούν κανονικά από άλλο πλοίο της εταιρείας.