Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΟ : "ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ" ΜΕ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ


Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από το δημόσιο για τους υπαλλήλους που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας πρόκειται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η διάταξη που είχε προαναγγελθεί από τον Α. Μανιτάκη σε προ μηνός ομιλία τους στη Βουλή αναμένεται να ενταχθεί στο  νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση των ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ του δημοσίου και θα αφορά, κυρίως, τους υπαλλήλους των φορέων που συγχωνεύονται αλλά και όσους ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με το σχέδιο θα δίνεται η δυνατότητα εξαγοράς μέχρι τριών πλασματικών ετών για υπαλλήλους όμως που δεν βρίσκονται (τόσο) κοντά στη σύνταξη. Στόχος είναι να δοθεί κίνητρο, κυρίως, σε 50αρηδες -55αρηδες αλλά και μητέρες με ανήλικα παιδιά να αποχωρήσουν από το δημόσιο με αποζημιώση αλλά μειωμένη σύνταξη υπό το φόβο της απόλυσης μετά το ένα έτος της διαθεσιμότητας.
Με έκπτωση η εξαγορά των πλασματικών ετών
Μάλιστα, προκειμένου το πρόγραμμα να γίνει πιο ελκυστικό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τηςaftodioikisi.gr, το υπουργείο σχεδιάζει η εξαγορά των πλασματικών ετών να γίνει με έκπτωση.
Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, εξέφραζαν την αισιοδοξία τους για την επιτυχία του προγράμματος, με το οποίο το δημόσιο θα «ελαφρύνει» ακόμη περισσότερο και, άρα, θα μειωθούν οι πιθανότητες για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων πέραν των 15.000 που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα με πρόσληψη ισάριθμων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.