Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ "11η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ"





Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου  «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ: Διατροφικά Προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013», η Περιφερειακή Ενότητα Χίου πρόκειται να συμμετέχει στην «11η Παγκρήτια Γεωργική και Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου Δήμου Μίνωα Πεδιάδας Κρήτης» η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 25 Ιουλίου 2013.
Στόχος του Προγράμματος είναι η προώθηση ποιοτικών τοπικών διατροφικών προϊόντων από τις περιοχές συνεργασίας. Εταίροι οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε κοινό περίπτερο της Έκθεσης είναι ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης, ο Δήμος Σητείας Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου και η Αναπτυξιακή Εταιρία Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους Κύπρου.
Στόχος της συμμετοχής είναι να προβληθεί η ποιότητα και ιδιαιτερότητα των τοπικών διατροφικών προϊόντων της Χίου και να αναδειχθεί η σημασία τους ως παράγοντα προσέλκυσης επισκεπτών.  Επίσης, η γνωριμία των τοπικών μας προϊόντων με το αγοραστικό κοινό της Κρήτης και η προώθηση εμπορικών συνεργασιών.
Καλούνται οι συμπατριώτες μας παραγωγοί / επαγγελματίες οι οποίοι επιθυμούν να αποστείλουν προϊόντα τους καθώς και ενημερωτικό υλικό στη συγκεκριμένη έκθεση να επικοινωνήσουν με την Περιφερειακή Ενότητα Χίου (κ. Μαρία Κόβα 2271041784, κ. Κώστα Ζαφείρη 2271040718).