Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ "ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ"


Ενημερωτική επίσκεψη στο χώρο κατασκευής του φράγματος «Κόρης Γεφύρι» πραγματοποίησε, σήμερα, ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος. Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Κώστας Γανιάρης, ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα τεχνικών έργων κ. Μανόλης Κράκαρης και ο υπεύθυνος του εργοταξίου έκαναν λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.
Την ενημέρωση αυτή, θα αξιοποιήσει ο βουλευτής, κατά τη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων, την προσεχή Παρασκευή, της Επίκαιρης Ερώτησης που έχει καταθέσει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για σημαντικά θέματα που αφορούν το νησί μας και άπτονται των αρμοδιοτήτων του τελευταίου.
Τα θέματα που θα τεθούν στον Υπουργό από τον Κώστα Τριαντάφυλλο, στη Βουλή,  αφορούν  το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο φάκελος που αφορά τις αποζημιώσεις στους πληγέντες από την πρόσφατη πυρκαγιά Χιώτες μαστιχοπαραγωγούς και ελαιοπαραγωγούς, οι ενέργειες που έχουν γίνει για την προμήθεια αυτοπολλαπλασιαζόμενων φυτών για τη δημιουργία βοσκοτοπιών στη Χίο, τις εξελίξεις  για την χωροθέτηση κτηνοτροφικού πάρκου στο νησί μας και τέλος, τις εργασίες ολοκλήρωσης του φράγματος «Κόρης Γεφύρι», αλλά και του δικτύου του φράγματος «Κατράρη».

Μετά την επίσκεψη στο χώρο του εργοταξίου, ο βουλευτής έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η ολοκλήρωση του φράγματος Κόρης Γεφύρι και η παράδοσή του για χρήση στην τοπική κοινωνία, εκτός από ένα σημαντικό έργο για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας αποτελεί και ένα μεγάλο στοίχημα για όλους τους Χιώτες. Πιστεύω, ότι είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του και για τον σκοπό αυτό, πρέπει ο καθένας από το πεδίο ευθύνης του, να καταβάλει, κάθε δυνατή προσπάθεια».