Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑΣ

ΝΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Για το επιχειρούμενο κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Λαγκάδας:
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΚΑΜΙΑ ΤΑΞΗ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ  ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ!

Η καταρρέουσα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που κρύβεται πίσω από αριθμούς, παραμύθια και απειλές, για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους τοκογλύφους της Τρόικα, με τη λογιστική πολιτική των αριθμών των ΕΕ-ΔΝΤ, που αγνοούν ανθρώπινες ζωές και κοινωνικές ανάγκες, σε συνέχεια των περικοπών, των απολύσεων χιλιάδων εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων και εξοικονομώντας ποσά που δεν αποτελούν ούτε το ένα τρίτο του κόστους λειτουργίας των γραφείων του κυρίου Βενιζέλου και του κάθε Βενιζέλου, απαξιώνοντας  και καταστρέφοντας πλήρως τη δημόσια παιδεία, υγεία και όλες τις κοινωνικές δομές, παραβλέπει  τις ανάγκες γονιών και μαθητών και προχωράει σε κλείσιμο σχολείων, αρχίζοντας τον χορό του Ζαλόγγου στη Χίο με το Δημοτικού Σχολείο της Λαγκάδας, που ουσιαστικά το καταργεί, συγχωνεύοντάς το με της Συκιάδας.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και κοινότητες των δύο χωριών δεν πρέπει να πέσουν στη φάκα της λογικής «μπροστά στα χειρότερα, να επιλέξουμε το Α ή το Β μικρότερο κακό».Μέσα από συλλογικές διαδικασίες και τις συνελεύσεις τους να πάρουν αποφάσεις, μαζί με τους εκπαιδευτικούς σε πρώτο επίπεδο και συνολικά τον αγωνιζόμενο κόσμο της εργασίας σε δεύτερο και να διεκδικήσουν ενιαία ,συλλογικά αυτά που τους ανήκουν και αυτά που εξυπηρετούν πραγματικά τις ανάγκες τους. Μακριά από το τοπικιστικό κι όποιο άλλο δηλητήριο που επιδιώκουν να ρίχνουν κυβερνώντες και τοπικοί υπότσουροι ,για να τους κρατούν διασπασμένους, οφείλουν για το μέλλον και των ίδιων των παιδιών τους, να αγωνιστούν ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές  τους! Οφείλουν να παλέψουν για την ανατροπή της σάπιας πολιτικής, να επιβάλλουν και να κερδίσουν το δικαίωμα σε μια αξιοβίωτη ζωή και όχι σε μια μίζερη ζωή που θέλουν να μας επιβάλλουν Τρόικα και κυβερνήσεις τόσα χρόνια. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω, ας γίνει χείμαρρος κι ας συμπαρασύρει στο διάβα του όλους αυτούς τους καταστροφείς των ονείρων μας και των ζωών μας.

  Η ΝΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στηρίζει μόνο προτάσεις, που θα προέρχονται και θα είναι απότοκες αμοιβαίας και εθελοντικής βάσης. Προτάσεις που θα ικανοποιούν τις ανάγκες μαθητών – γονιών - εκπαιδευτικών και των δύο χωριών, εκφράζοντας το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα, και διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι κανένα από τα δύο σχολεία δε θα οδηγηθεί σε εγκατάλειψη και ερήμωση.

         ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΚΑΜΙΑ ΤΑΞΗ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ  ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                Xίος 18/11/2013

              

                ΝΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ